SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Cumhur İttifakı’nın genişletilmesine yönelik ardı ardına açıklamalar gelince, Trabzon’da da gerek Büyükşehir gerekse Ortahisar belediyeleri için ittifak yeniden gözden geçirildi. Oy kaybına tahammülü olmayan Cumhur İttifakı, MHP’li isimlere görev teklif edip MHP oylarını sağlama almayı planlıyor.

OSMAN ABANOZ’A TEKLİF
Milliyetçi Hareket Partisi’nin ittifak gereği desteklediği AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun, bir önceki yerel seçimde MHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı olan Osman Abanoz’a ‘A Takımı’nda görev teklif edeceği öğrenildi. Halen Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Denetçisi olarak görev yapan Osman Abanoz’un da bu teklife sıcak baktığı öne sürüldü.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ise, MHP Trabzon eski İl Başkanı Muhammet Öztürk’e ekibinde olması yönünde teklif getireceği öğrenilirken, MHP Trabzon eski il yöneticisi Oktay Kaplan’ın ismi de teklif için gündemde. Öte yandan belediye meclis üyeliklerindeki sıralama adına AK Parti ve MHP arasındaki sıkı pazarlıklar da devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi