SONNOKTA MERVE ALTUNCU - CHP Kadın Kolu Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Başkan Nazlıaka, CHP Ortahisar binasında düzenlenen Yaşam Hak Proje tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu CHP Trabzon İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Nil Bektaş da katılım sağladı.

Başkan Nazlıaka şöyle konuştu: “Bu toplantıyı yaşam hak projesi kapsamında gerçekleştirdik ama şuan ülkemizin önemli bir gündemi var. Ciğerlerimiz, yüreğimiz yanıyor. Ormanlarımız göz göre göre kurtarılamıyor. Birkaç gün önce Manavgat’taydım. Orada yürek yakan bir ortam var. Sabaha kadar nöbet tutuyorlar, tekrar yangın çıkmasından korkuyorlar. Gece elektrik yok, mum yakmaya korktuklarını söylediler.”

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR
“Belediyelerimizin olanakları kısıtlanmaya çalışılıyor. Devlet görevlileri koordinasyon toplantıları düzenliyor ve belediye başkanımız kapıdan döndürülüyor. Belediyeler bir devlet kuruluşu değil midir? Neden bu kadar bizden olan-olmayan diye bölüyorlar. Gün her beraber mücadele etmemiz gereken gündür. Ancak ne yazık ki AK Parti iktidarının şuan konsantre olduğu konu yangını yönetmek değil, algıyı yönetmek. Ama halk neyin ne olduğunu biliyor.”

KANUN ÇIKARILDI
“Yangın 28 Temmuz günü çıkartıldı. Aynı gün resmi gazetede cumhurbaşkanı kararıyla 7334 sayılı kanun yayınlandı. Bu kanuna göre ne yazık ki yanan arazilerle ilgili olan imar yetkisi kültür ve turizm bakanlığına verildi. Yani yanan orman arazileri ranta açılmak isteniyor. Oraya AVM’ler, oteller, betonlar dikilmek isteniyor. Ancak bu anayasamızın 169’uncu maddesine açıkça aykırıdır. Bizler sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacağız.”

SARAYDAKİ DUYMADI
“Devletini seven sussun sözlerine kanmayacağız. Milas’ta termik santral göz göre göre yandı. Günlerce belediye başkanlarımız uyardı, herkes uyardı. Sağır sultan duydu saraydaki duymadı. O yanan termik santral nedeniyle şirketlere ödenecek olan tazminat gideri de halkın vergilerinden çıkacak. Yangın uçaklarının bakımı için para ayırmayanlar şimdi o özel şirketlere dolar olarak tazminat ödeyecek; bizim vergilerimizle. Yazıklar olsun. Milletin hakkını yiyenlerin o yediklerini midesinden söküp alacağız.”

YAPMASI GEREKENi YAPTIK
“Toplantımızın ana konusu içinde bulunduğumuz süreçte kadına yönelik cinayetlerin her geçen gün artması. Çünkü AK Parti iktidarı ne yazık ki kadına, çocuğa, doğaya, insana, emekçiye, güzel olan ne varsa düşman olan bir zihniyete sahip. Bu nedenle iktidarın yapması gereken hizmeti hayata geçirdik. Projeye göre kurmuş olduğumuz 7 gün 24 saat faaliyet gösteren çağrı merkeziyle 444 8285 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağdurlarına, istismara uğramış çocuklara ve ailelerine destek hizmetleri veriyoruz. Ücretsiz hukuki destek hizmeti sunuyoruz.”

MİLLET İKTİDARI YAPACAĞIZ
“AK Parti iktidarının artık halkın içine çıkacak hali kalmadı. Kendileri bugün her seçimde 3600 ek gösterge vaadi verdiği polise hemşireye memura gitse ne diyecek, emekliye gitse ne diyecek, geleceksizlik kaygısı yaşayan gençlerimize gitse ne diyecek. Onların artık inandırıcılığı kalmadı. İlk seçimlerde gidecekler. İlk seçimlerde millet ittifakını millet iktidarı yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi