Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Zengin'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili paylaşımı büyük tepki çekti. İYİ Pati Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli konu ile ilgili şunları dile getirdi: “Söz konusu paylaşım, Dr. Ahmet Zengin’in iddiasındaki gibi hesabına başkasının erişmesi sonucunda yapılmış ise maruz görülebilir ancak; böyle olmadığı aşikar.”

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
“Bu sebeple kendisinin Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili görüş ve paylaşımlarını asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan derhal dönmelidir. Paylaşım kendisine ait ise özür dileyerek derhal dernek başkanlığından da doktorluk görevinden de istifa etmelidir. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözleri de incelenerek soruşturmaya tabii tutulmalıdır.”
Zengin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için skandal bir mesaj paylaşarak, “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” demişti.

DENİZE DÖKÜLENLERİN ARTIĞI
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu paylaşımla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Dr. olmuşsun ama adam olamamışsın Ahmet Zengin. Denize döktüklerimizin artığı şerefsiz ve haysiyetsizler hala aramızda maalesef. Ülkemizin milli bayramlarına hakaret ederken hiç mi utanmadın hiç mi yüzün  kızarmadı  bu cumhuriyet sana diploma bu devlet sana maaş verdi. Yoksa bir yerlerde kadro boşluğu var da oralara mesaj mı veriyorsun? Cumhuriyet sevdalısı Çaykaralı hemşerilerinin yüzüne nasıl bakacaksın? Hem de dernek başkanı olmuşsun.  Sana yazıklar olsun demek bile zul gelir bize.”

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da konu ile ilgili şunları söyledi: “Ahmet Zengin isimli ahlaksız, önce genele yazıp senin gibi birini muatap almak istemesem de, haddini aşarak başkanlığını yaptığın şirin bir ilçemizi de, Kaşüstü Hastanemizi de lekeleme hakkını sana kim verdiğini sorgulamak hakkımız vardır. Atatürk’le sorunu olanın Türklükle sorunu vardır. İnandıklarımı kitabın tam ortasından konuşurum. Ya PKK’lı, Ya FETÖ’cü, ya da çok ahmaksın, sen hangisini kabul edersin bilmiyorum. Atatürk olmasaydı ismin Ahmet olurdu da soyadın ne olurdu bilemem. Ağır kaçtıysa söyleyeyim, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir.”

KABUL EDİLEMEZ
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ise, “Bayramlarımıza ve milli değerlerimize sahip çıkan herkese karşı yapılan söylemler hiç bir şekilde kabul edilemez. Herkes iyi bilsin ki; bayramlarımız haysiyetli, şerefli ve en mutlu günlerimizdir. Her geçen yıl daha büyük coşkuyla kutlayacağız. Güzel günler için biz güzel şeyler yapacağız, bütün değerlerimize de sahip çıkacağız” dedi.

İSTİFA ET!
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu da doktorun yaptığı paylaşım altına, “Sen ne biçim adamsın, çabuk istifa et Çaykaralılar dernek başkanlığından. Yoksa senin ipliğini pazara çıkaracağım. Sonra git nerede yazarsan yaz utanmaz adam” diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi