BÜYÜK SIKINTI

Elektrik faturalarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına getirdi. Yeni düzenleme hakkında vatandaşlar gazetemize açıklamalarda bulundu. Sultan Yaloğlu: “Yapılan elektrik zamları çok büyük sıkıntılar getirdi. Ayda 100 TL öderken 300-400 ödemeye başladık. Elektrik tüketimine bakıyorum 178 TL tüketim yapmışım ama uygulanan düzenleme ile fatura 400 TL geliyor.”

GEÇİM DERDİNDEYİZ
Kayra Yılmaz: “Önceki aya göre daha az elektrik tüketimi yapmış olmama rağmen ödediğim ücret bu ay yükseldi. Esnaf olarak gerçekten zor durumdayız. Halk artık sadece faturalarını ödeyebilmek için çalışıyor. İnsanlar geçim derdinde.”

FATURA CEP YAKIYOR
Yüksel Al: “Yapılan düzenleme yanlış. Halkımıza göre yapılmış bir uygulama değil. Vatandaş zaten zor geçiniyor. Asgari ücreti bir miktar yükselttiler ama yüzde 80-85 civarında bir enflasyon ile o zaten eridi. İnsanlar kazandığı birkaç kuruş parayı faturalara veriyor ve cebinde bir şey kalmıyor.”  

AMACI ANLAYAMADIK

Orhan Akyıldız: “Elektrik faturaları çok yüksek geliyor. Toplum çok pahalıya elektrik kullanıyor. Buradaki amacı anlamış değiliz. Eğer insanlara zulmetmek istiyorlarsa bunu başarıyorlar. Şunu yaptık bunu yaptık diyorlar ama geldiğimiz noktada fatura halka kesiliyor.”

AŞIRI ARTIŞ VAR
Mesut Akyüz: “Fiyatlarda aşırı derecede artış var. Normalde elektrik faturaları 30 günde geliyordu, şimdi 34-35’nci günde geliyor. Hali ile belirlenen kilovat geçilmiş oluyor. Bu nedenle faturalar bize 300-400 TL olarak yansıyor.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, elektrik faturalarına ilişkin yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi: “Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak.”

ISITICI ARTIK ÜCRETLİ

Elektrik faturalarının fahiş şekilde gelmesinin ardından bazı restoran ve kafelerde 30-40 TL’lik sipariş limiti belirlenmeye başladı. Öte yandan ısıtıcıların çalıştırılması için saatlik ücret talep eden işletmeler de dikkat çekiyor.

İFLASLAR ARDI ARDINA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yılın ilk ayındaki iflasları değerlendirdi. Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren esnafa gelen elektrik faturalarının bir önceki aya göre iki kat artığını ifade eden Ağbaba, “Ocak ayında toplam 10 bin 147 esnaf iflası, gelecek aylardaki toplu iflasların da ne yazık ki habercisidir.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi