ÇOK PARALAR HARCIYORUZ

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, turizmcilerin kış aylarında zor günler geçirdiğini belirterek eleştirilerde bulundu. Akyüz, Trabzon’un EMİTT fuarında en uzun soluklu katılımcı ödülüne layık görülmesinin sevindirici olduğunu ancak fuarlara katılmanın Trabzon için kış turizmine bir fayda sağlamadığını söyledi. Akyüz, “Fuarlara gidiyoruz güzel ama turizme anında bir hareketlilik getiriyor mu? Hayır. Fuarlara çok paralar ödüyoruz. Yıllardan beri fuarlara gidip geliyoruz” dedi.

HALA TELEFERİK YAPILACAK!

Akyüz, “Kars’ta teleferik ve kayak turizmi var. İnanılmaz bir hareketlilik yaşanıyor. Bizim de teleferik ve kayak turizmi için merkezi bir yerimiz olmasına rağmen maalesef biz bunu başaramadık, yapamadık. Sürekli bir yerlere takılıyoruz; mahkeme kararları engelliyor. Trabzon turizmini ve ekonomisini canlandıracak çok güzel projeler var ama maalesef bir türlü bunları hayata geçiremiyoruz. Yani 15 sene önce yapılacak olan teleferik ve kayak turizmini maalesef kurumlar arasındaki sıkıntılardan dolayı bunları hayata geçiremedik” diye konuştu.

İşte Akyüz’ün açıklamaları:

ÇOK FAZLA ARTISI YOK

Fuarların içerisinde yer almak, bölgemizi tanıtmak güzel ama bu tanıtımların çoğunun yaz turizmiyle ilgisi olduğu için bize bu tanıtımların çok da artısı yok. Özellikle Orta Duğudan Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt’ten gelen misafirlerimiz var. Potansiyelimiz belli. Yani gelen turistlerin birçoğu Ortadoğu’dan geliyor.

ZATEN REKLAMIMIZI YAPIYORLAR

Esnaf şuanda borcunu borç ile kapatıyor. Yani esnafın bankada borcu var. Tekrar borçlanarak borucunu borç ile kapatıyor. Şimdi böyle bir süreçten geçerken biz kış turizmini faaliyete sokmak için çok iyi çalışmamız lazım.  O kadar güzel yerlerimiz var ki çok da reklama da ihtiyacımız yok. Şehrimize gelen insanlar ülkelerine döndüklerinde zaten reklamını çok iyi yapıyorlar. Bir Sümela’yı, Uzungöl’ü tanıtmaya gerek yok. Çünkü gelecek olan belli. Potansiyel belli.

KIŞ TURİZMİ CANLANDIRILMALI

Özellikle kış aylarında turizmi canlandıracak faaliyetler yapılmalı.  Biz her yıl düzenli olarak festival düzenlemeliyiz. Okulların tatil olduğu dönemde profesyonelce, yüksek katılımlı festivaller düzenlenebilir. Bu bir haftalık veya 10 günlük olabilir. Böyle geniş çaplı bir festival yaptığınızda bir canlılık, hareketlilik olur. 2-3 gün Trabzon’da, 3-4 gün Uzungöl’de ve diğer turizm merkezlerimizde olur. Bunu yaptığımızda mutlaka bir hareketlilik olur. Şuanda kış turizmi için olabilecek en güzel iş bu olabilir.

sonnokta özel haber / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi