Açılışa, Aydın’ın yanı sıra, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, GİK Üyesi Yavuz AydınYomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık,  Artvin İl Başkanı Kemalattin Akkök, SP il Trabzon Başkanı Cevat Kureski Milletvekili Ali Kemal Başaran, ile bir çok partinin ilçe başkanı ve vatandaşlar katıldı. 

Kültür Merkezinin açılışında konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Biz Kültür Merkezinin yerinde bulunan “düğün salonunu yıkıp yapacağımız” dediğimiz zaman “hayal” denmişti. Yomra’ya modern Kültür Merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 250 kişilik konferans salonu, 400 kişilik düğün salonu var. Kültür Merkezinin altında, daha sonrasında halk eğitim kursları açmak ve çok amaçlı kullanmak üzere salonlarımız var. Yomra’da ki Kültür Merkezimiz Trabzon’un tamamına hitap edecektir. Bu açılış esnasında burada bulunan hemşerilerimize müjde vermek istiyorum. 20 - 30 yıldır taş üstünde taş konulmamış, Hükümet Caddesiz olarak adlandırılan caddenin, ihalesini geçen hafta içinde tamaladık.
6 ay içinde caddeyi tamamlamış ve Yomra’nın en önemli caddesinin alt yapısı, üst yapısı, aydınlatmasını tamamlamış olarak Yomra’ya kazandırmış olacağız.  Otopark açılışını yapacağız. Uçağın restorana dönüşme çalışmaları devam ediyor. 
Hürriyet Parkının temel atma törenini tamamladık. Haziran ayında açılışını yapmayı planlıyoruz. Yomra Sahil Gezinti ve yürüyüş alanında birinci kısmı tamamladık, yaza kadar 2. Etabını tamamlamış olacağız. Biz Yomra’da büyük dönüşüm ve değişime imza atıyoruz. Bu inşaatla ilgili çok mücadeleler verdik. Bu hale gelmesinden duyduğum mutluluğu ve heyecanı yaşıyorum” dedi. 

YOMRA’DA ÖNEMLİ EKSİKLİĞİ GİDERECEK OLAN...

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise, “Seçimlerden sonra Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan bir şey istedim. Samsun’dan Artvin’e tek belediye başkanımız var. Yapacağımız çalışmalarla bu bölgede iyi partinin belediyecilik anlayışını yansıtacak örnek belediyecilik istedim. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Yomra Belediyesinin önemli eksiği olan makine parkını hemen hemen yeniledi. Yomra Kültür Merkezi yapılana kadar çok projelere imza attı. Şimdi de Yomra’Da önemli eksikliği giderecek olan Kültür Merkezini siz Yomralı hemşerilerimizin hizmetine sundu” dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’te, “Yomra değişiyor, Mustafa Bıyık ile değişiyor, iyi belediyecilik ile değişiyor. Önümüzde daha güzel projelere imza atacağından eminim” diye konuştu. 

KURŞUNLARA HEDEF OLMAK… 

Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı hatırlatarak, “Bunun ilk ihalesini, “yarışma olmadığı kararlılığı” ile iptal ederek, bugün 5 milyona mal olan eseri, ihaleyi yenilerek 1 milyon kar etmek kararlılığının, dik duruşun hedefini ortaya koydu. Kurşunlara hedef olmak, korkutmayı silah olarak seçmek, hiç alışkın değiliz. Trazon’da çok karşılaştığımız durum değil. İnsanlar yaptığı işlerle anılır. Böyle bir durumda kararlılık göstererek, dik duruş sergilemek, Yomralıların hakkını, hukukunu aramak, cesur insanların vereceği karardır. Bu eseri arkadaşlarıyla buraya getirerek açılışa imkan veren bütün herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

KARADENİZ SAHİL YOLU YAPILIRKEN.. 

Karadeniz Sahil Yoluyla ilgili sözlerine devam eden Aydın, “Sahil şeridindeyiz. Ben Bakan olduğumda, bu yol, şehir merkezinden geçiyordu. Ben bunu sahil yoluna aldığımda o zaman beni çok eleştirenler olmuştu. Yomra’nın “Merkezini öldürür sahil geçişinin yapılması” Ama bakın şimdi oluşmuş olan sahil geçişinde birinci etabı tamamlamış yürüme bisiklet yolu oluşuyor. Yanı başımızda 22 bin metre karelik alanda Hürriyet Parkı oluşuyor. Sadece Yomra’ya değil bütün Trabzon’a hizmet edecek geniş alan oluşuyor. iş yapmak üretmek sevda işidir. Başka meşgaleliler olmaması gerekir. 

YOMRA’NIN VAR OLAN BÜTÇESİNİ… 

Bugün bu belediye yöneten kadronun başında olan Mustafa Bıyık kardeşim ve onunla çalışanlar, Yomra’nın geçmişinde Yomra’nın imkanlarını, var olan bütçesini yağma zihniyetiyle sürdürenlere karşı bu hortumları keserek Yomranın hakkını, hukukunu hizmet olarak iade etmiştir. Bunların unutulmaması gerekir. Yomra’da güzel şeyler oluyor” dedi. Açılış daha sonra horon gösteresi ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi