Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu mevkiinde kazaların ardı arkası kesilmiyor. Önceki akşam yanyolda meydana gelen kazada 63 yaşındaki Resul Şenol tırın altında kalarak hayatını kaybetti. Bölgedeki Morina Balık Restoranı’nda şef aşçı olarak çalışan Şenol iş çıkışı evine giderken bölgede üstgeçit bulunmayışı sebebiyle karşıdan karşıya geçmek istedi. Gidiş  geliş olarak kullanılan yolda tırı farkedemeyen Şenol feci şekilde can verdi. Şenol önceki gün ikindi namazını takiben Sürmene Yeşilköy’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bu kaza bölgedeki yan yolda meydana gelen 8’inci ölümlü kaza oldu.

ÜSTGEÇİT YOK

Bölgede bir üstgeçidin bulunmadığı ve alt geçidin 500 metre uzakta olduğu belirtilirken yolun Çamburnu halkı için büyük tehlike arz ettiği belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Çamburnu Muhtarı Şükrü Arat, bölgeyle ilgili hem Kaymakamlık olarak hem Çamburnu Muhtarı olarak talepleri olduklarını ifade ederek, “Bölgede bir üstgeçit yok. Bize gelen cevap orada altgeçitin olduğu. Alt geçit 400 metre uzaklıkta ve kullanılamaz durumda, ışıkları yanmıyor. Bari yola  tel örgü çekilsin de vatandaş karşıdan karşıya geçme girişimi olmasın” dedi.

TERSANELER YOL ALDI

6 ay içinde 2. Ölümlü kazanın meydana geldiğini ifade eden Muhtar Arat, “Yanyol minibüs yolu olarak kullanılıyor, otobüslerin yolcu indirmesi için kullanılıyor ayrıyeten tersane yolu olarak kullanılıyor… Tersanelerin hepsi kendine bir yol aldı Büyükşehirin izniyle. Kendilerinin zaten imar planlarında bir yolu var karayollarına paralel olarak. Fakat tamamlayıp faaliyete geçirmediler. Tersane şu ana yüzde 10 kapasiteyle çalışıyor. Yarın orda otobüslerle araçlar da kaza yapabilir tam kapasiteye ulaşıldığında. Her tersanin bir yol alması çok yanlış. Bu usulsüzlüğün düzeltilmesi gerek” diye konuştu.  

AĞAÇ BUDAYIP GİTTİLER

Muhtar Arat şöyle devam etti: Yolun hem gidiş hem geliş olarak kullanılması kafa karıştırıyor. Yolun gerekli düzenlemeler yapılana kadar tek yön yapılması gerek. Toplamda 8’in üzerinde cenazemiz meydana geldi. Yetkiler çok duyarsız.  Gelip ağaçları budayıp gittiler çok bir çözüm olacakmış gibi. Yaya yolu koyulması lazım. İlkokul ve ortaokul var burda. Mahalle yolu girişi var. Çocuklarımız karşıdan karşıya geçiyor bölgeden sürekli. Tersanede çalışan 60 kadar kişi bu yolu kullanıyor. Bu yolun bir an önce çözüme kavuşturulması gerek.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi