Trabzon’da Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında, deniz dolgu alanı üzerinde yaşanan arazi meselesi ile ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı. 

KARARI CORA AÇIKLADI
Her iki kurum arasında yaşanan anlaşmazlığın çözümü noktasında hakem tayin edilen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, hem taraflarla yaptığı görüşmeler, hem de evraklar üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda görüşünü açıkladı. Cora, “Trabzon ilinde Avrasya Üniversitesi ve Yomra Belediyesi arasında deniz dolgu alanının kullanımında ihtilaf nedeniyle tarafımız hakem olarak tayin edildik. Bizler olayı detaylarıyla inceleyerek alınan kararı sizlerle paylaşma zaruriyeti hasıl olmuştur. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDUK
Trabzon ili Yomra İlçesinde, Denize Dolgu alanı olarak belirlenen 46 bin metre karelik kısmı geçmişte Belediye Meclis kararıyla Avrasya Üniversitesine tahsis edilmiş. Vatandaş tarafından yapılan itirazlar ve açılan davalar sonucunda bu belediye meclis kararı iptal edilmiş ve tahliyesine karar verildi. Şu anda tahsis süreci ile ilgili davalar, mahkemeler biti. Tahliye sürecine ilişkin mahkemeler devam etmekte. Bunla ilgili yeni yeni davalar, şikayetler ve talepler oluşmuştur. Ben tüm bunları ele alarak bir değerlendirmede bulundum. Bu süreçte uzlaşma çabasına katkı sunan taraflara ve ilgililere teşekkür ediyorum. Her iki tarafa da makul çözüm önerileri sunduk. Üniversiteye ve belediyeye ayrı çözüm önerileri sunduk. Özetle şunu ifade etmek istiyoruz ki, Yomra’da Üniversite yaşayacak, Yomra İlçemiz kazanacak. Şu anda idare mahkemesinin kararları tamamın uygulanması halinde Üniversitenin orada ki alanı kullanabilme ihtimali söz konusu değildir. Yomra Belediye Meclis Kararı tahsis ederek yeni idari işlemler tesis ederek Üniversiteye orada bir alan bırakma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bir ilçede üniversite ne kadar önemliyse, o ilçenin talepleri üniversite için de önemlidir”
dedi.  

YARI YARIYA OLARAK...
Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim hakemlik kararımız şu şekildedir: Mahkeme kararları üzerinde yaptığım incelemede olayın tarafları ile yaptığı görüşmeler, edindiğim bilgiler, yasa ve mevzuat çerçevesinde değerlendirme sonucunda, vicdanımda oluşan kararım Yomra İlçesi Sancak Mahallesinde ihtilafa konu deniz dolgu alanının taraflarca usulüne uygun alınacak kararlar ve yapılacak sözleşmelerle eşit oranda yarı yarıya kullanımın belirlenmesinin kamu yararına daha uygun olacağı karar verilmiştir. Tarafların bu doğrultuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Biz her zaman üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz, her zaman ilçemizin şehrimizin taleplerine kulaklarımızı tıkamayacağım. Onların taleplerini dikkate alarak yolumuza devam edeceğiz. Çözümü amaçladık. İnşallah bu sorunu, bu şekilde çözüp zarflar gerekli adımları attıktan sonra şehrimizin taleplerine ilgiyle yaklaşacağını, pozitif adımlar karşısında inşallah bizde her zaman onların arkasında dimdik duracağız. Gereken desteği vereceğiz” diye konuştu.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi