Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu beraberindeki İl Başkan Vekili Ömer Topaloğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Canan Kanık ve Aydoğan İskender ile Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ve Rektör Prof. Dr. Kenan İnan ile makamlarında görüşen heyet üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

'AVRASYA ÜNİVERSİTESİ TRABZON İÇİN ÇOK BÜYÜK DEĞER '

Ziyarette konuşan İl Başkanı Mumcu “Şehrimiz için artı bir değer olan Avrasya Üniversitemiz için de, diğer eğitim kurumlarımıza olduğu gibi elimizden gelen desteği vereceğiz. Avrasya Üniversitesini birlikte büyüteceğiz” dedi. Mumcu, "Trabzon’umuzun ve Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek vakıf üniversitesi konumunda olan Avrasya Üniversitesine ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizi kuran ve bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Mütevelli Heyeti Başkanımız  Ömer Yıldız beyefendiye  şahsım ve heyetimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Trabzon’umuza kazandırmış olduğu bu güzide kurumdan dolayı gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır. Eğitim bizim geleceğimiz demektir, her zaman  eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu manada Trabzon Avrasya Üniversitemiz şu anda kuruluşundan bu güne erişmiş olduğu öğrenci sayısıyla Trabzon’umuzda gerçekten çok önemli bir açığı kapatmaktadır.  Trabzon’dan farklı illere, farklı yerlere göç eden  öğrencilerimizi  bünyesinde toplamaktadır, ülkenin her ilinden öğrenciyi de Trabzon’da toplamış ve aynı zamanda Trabzon’umuza çok büyük  ekonomik anlamda da katma değer kazandırmıştır. Bu manada Ömer Yıldız beyefendiye gerçekten çok teşekkür ediyoruz ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

'YENİ FAKÜLTELERİMİZİN AÇILMASI İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız misafirlerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Yıldız “Avrasya Üniversitesi, Cumhuriyet tarihinde Trabzon’a kazandırılmış, devlet yatırımlarının dışındaki en büyük yatırımdır. Şu anda bizim  altı bin civarında öğrencimiz,  dört yüze  yakında akademik ve idari personelimiz vardır. Bu yönüyle de  Trabzon’a sosyo- ekonomik katkı sağlamaktadır. Ancak bizim hedefimiz 25 bin  öğrenciye üniversitemizde eğitim vermektir. Bunun için açılmayı bekleyen fakültemizin bir an önce açılması için desteklerinizi bekliyoruz. Bu fakültelerimiz kurulursa bu hedefe ulaşırız. Bu hedefe ulaştığımız zaman hem akademik ve idari personel sayımız üç katına çıkacak. Bu yönüyle istihdama büyük katkı sağlamış olacağız. Aynı zamanda Trabzon ekonomisine de çok büyük katkı sağlayacak. Bizim 81 ilden öğrencimiz mevcuttur. Trabzon’dan  yüzde 30-40 civarında öğrencimiz var , geri kalanı başka illerdendir, hatta yurtdışından da öğrencilerimiz mevcut. Her geçen gün  eğitim kalitemizi yükseltmek için çaba sarf ediyoruz. Rektörümüz ve tüm hocalarımızla bunun için çalışıyoruz. Avrasya Üniversitesi olarak hiçbir altyapı eksiğimiz yok, fazlamız vardır. Eğitim binalarımız  ve tüm alt  yapımız yüzde elli doluluğa sahiptir. Son olarak açtığımız Kaşüstü Yerleşkemizin beklide ülkemizde örneği yoktur. 25 dönüm arazi üzerine kurulu içinde yarı olimpik havuzu,  bin beş yüz seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, üst düzey konferans salonu, kütüphane ve laboratuarlarla donatılmış yerleşkemiz yeni fakültelerini beklemektedir. Dolayısıyla biz bunları bir şekilde  faaliyete sokarsak Avrasya dünden daha farklı olacak, Trabzon’a ve ülkemize çok daha büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Göreve yeni seçilen İl Başkanı ve Yönetimini tebrik eden Yıldız “ Umarım bundan sonra işbirliği halinde birlikte çalışır ve Trabzon’umuza katkı sağlarız. Hepimizin amacı budur.  Sonuçta sizde kamu görevi yapmış olacaksınız, bizim yaptığımızda odur. Yeter ki  eğitime katkı sağlayalım, dediğiniz gibi eğitimli toplumlar artık dünyaya hakim olacak, bizde bu yönde bize ne düşüyorsa  elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben bu ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum ” dedi. 


 

Editör: Haber Merkezi