İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasıyla bugün Resmi Gazetede yayınlanan karara göre 770 kişi ve 1 vakfın mal varlığı donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan 770 kişiden 14’ünün Trabzon doğumlu olduğu görüldü. 

Bu kişiler:

FETÖ/PDY
Ali E., Sürmene
Burhanettin Ç., Maçka
Davud H. Araklı, 
Dursun A. A., Çaykara
Erkan K., Yomra
Gürkan Ç., Maçka
Hasan H., Akçaabat

Hüseyin A., Köprübaşı
İsmail H. Ş., Çaykara
Mehmet S. S., Of
Mevlüt O., Of
Salih B., Arsin, 
Yaşar Y., Of

ile 

Sol Terör Örgütü, TKP/ML Konferans

Turgut K., MAÇKA

olarak Resmi Gazetede yayınlandı. 

Resmi Gazetede 20 Aralık 2021 tarihli kararda şu ifadelere yer verildi: “6415 sayılı Kanunun 7’inci madesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanunun’un 3’üncü ve 4’üncü madesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır. Bu karara karşı, 6415 sayılı Kanun’un 7’inci maddesinin 4’üncü fıkrası uyarınca, Ceza Muhakemesi Kanunun hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebilirler” ifadelerine yer verildi. 

770 kişinin mal varlıklarının dondurulması kararının dayanağı olarak 452 kişinin ve 1 vakfın FETÖ / PDY, 108 kişinin PKK / KCK, 119 kişinin DEAŞ, Hizbullah, El Nusra gibi dini istismar eden terör örgütleri, 89 kişinin de sol terör örgütleri ile “İlişkili oldukları” ileri sürüldü. 

ADİL ÖKSÜZ, ZEKERİYA ÖZ’DE VAR
Mal varlıkları dondurulan kişiler arasında  eski Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkerim Balcı, 15 Temmuz Darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz, Cevheri Güven, gerçek adı Emrullah Uslu olan  Emre Uslu, Erkam Tufan Aytav, Asım Yıldırım, Tarık Toros,  Zekeriya Öz ve Tuncay Opçin gibi isimler bulunuyor.

DEMİRTAŞ’IN KARDEŞİ DE LİSTEDE… 
PKK/KCK terör örgütü üyesi 108 kişinin de mal varlıklarının dondurulduğu aktarıldı. Mal varlıkları dondurulan isimler arasında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi, DTP eski Eş Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da ismi yer aldı.

Editör: Haber Merkezi