Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı toplantıları bugün yapılan bileşimle devam etti. Başkan Vekili Atila Ataman’ın yönettiği mecliste Eğitim ve Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen toplamda 10 madde görüşüldü. 

TİSKİ 26 MİLYON TL KREDİ KULLANACAK
Sürmene - Balıklı - Çamburnu - Yenisey Kanalizasyon işinin yapılması için TİSKİ harekete geçti. Bu kapsamda yapılacak iş için 26 Milyon 500 bin TL kredi kullanılması için TİSKi Genel Müdürü Ali Tekataş’a yetki verilmesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. 

TAM OTOMATİK KATLI OTOPARK SATIŞA ÇIKIYOR
Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen bir diğer madde ise Ortahisar İlçesinde bulunan Yavuz Selim Bulvarı, Tam Otomatik Otopark Projesi kapsamında inşa edilen binanın durumu müzakere edildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonundan meclis gündemine gelen maddeye göre, “inşa edilen binanın her bir bağımsız bölümünün devlet ihale kanunun göre ayrı yarı veya bir bütün halinde satış bedelinin 4’de biri peşin kalanı en fazla 2 yılda taksitlerle kanuni faiziyle birlikte satışı yapılması”an oy birliği ile karar verildi. 

Buna göre bina bir bütün veya ayrı ayrı satılabilecek ayrıca satış bedelinin 4’de 1’i peşin ve geri kalanı da en fazla 2 yılda taksitle ödenebilecek. 

Hatırlanacağı üzere bina ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde daha önce de satış kararı alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi