Trabzon ve Karadeniz Bölgesine özel kokulu üzümden krem yapılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Trabzon Ticaret Sanayi Odasının (TTSO) Avusturyalı bir firma ile yürüttüğü çalışmalar sonrasında yapılan organik krem dünyadaki benzerlerinden 6 kat daha güçlü hücre yenilemesine sahip olduğu tespit edildi.

NUMUNELER TAMAMLANDI
Konuyla ilgili konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Bölgemizin kokulu üzümünden krem elde edilmesi noktasında yürüttüğümüz çalışmalarda son noktaya geldik. Çalışmalarımızda numuneler tamamlandı. Paketlemeye ve ticarileşme noktasına geldik. Önümüzdeki bir kaç ay içinde tamamen ticari bir ürün haline gelecek” diye konuştu.

BENZERLERİNDEN 6 KAT DAHA GÜÇLÜ
Hacısalihoğlu, “Burada esas amacımız, bölgemiz ürünlerinin uluslararası piyasalarda, yüksek teknoloji ve katma değeri yüksek ürün olarak pazar bulması.
bu konuda yürüttüğümüz çalışmalarda, ürünümüz organik ürün olduğu ve gübre dahil, hiç bir kimyasalın kullanılmadığı tamamen organik bir ürün. Yapılan incelemelerde dünyada benzer ürünlere göre hücre yenileme konusunda, 6 kat daha güçlü olgunu tespit ettik” dedi.

MARKA’NIN TÜRKÇESİ, ‘SEV BENİ’
Avusturyalı bir firma ile çalıştıklarına dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Markamızı onaylattık. Vis Amari diye bir marka olarak piyasaya süreceğiz. Bu üründeki markamız uluslararası olduğu için bu isim seçildi. Türkçesi ise, ‘Sev beni” anlamında.. Odamızın katma değer yaratacağı bir ürün haline gelmiş olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi