Trabzon’da dün 4 ayrı bölgede 4 ayrı TIR’ın sebep olduğu trafik kazaları nedeniyle Trabzon trafiği adeta felç oldu, 30 dakikalık yolu 2 saate gidebilen Trabzon halktı isyan ederken konu ile ilgili çok önemli bir açıklama UND Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer’den geldi.

KONTROLLERİ ARTIRMAK LAZIM
Özer, “İstanbul ile diğer illeri karşılaştırmamak lazım. İstanbul’da uygulanan yasak Yavuzselim köprüsüyle kaldırıldı.  Sadece TIR’ları durduruyoruz diye düşünmemek lazım. İhracat ithalat iç piyasadan marketlere gelen ürünler, her şeyin durması demek. Bir de bu zaman içinde araçların durması için yeterli bir park alanı oluşturulabilecek mi? Kazaların önüne geçmek için kontrolleri artırmak lazım. Gerçekten dün Yomra’da trafik ışıklarında marketin önünden çok dikkatsız çıkan bir taksiyi TIR az kalsın biçiyordu. TIR şoförü frene basacak olduğu yerde kornaya basıyor. Yomra giriş, Beşirli sahil hız denetleyiciler konulmalı ve cezalar peşin tahsil edilmeli yabancılar nasılsa yazılan cezaları ödemiyoruz diye hiçbir kurala uymuyorlar. Bu hız kontrol uygulaması kazaları %90 azaltır. Yasak en son çare olmalı” dedi.

YABANCILARDAN CEZA ALINMIYOR
Özer, “Konulan yasaklar kazaları azaltmaz, tedbirler azaltır. Yasak saat bitiminde o kadar aracın birden trafiğe çıktığını düşünsek yine sel etkisi yaratacak. Malum geçilecek güzergahta yollar yetersiz. Hız sabitleyiciler 60 km ile giden en bakımsız TIR mutlaka frene bastı mı durur. Lakin özellikle yabancı plakalar hız sınırı maalesef yok çünkü onlardan ceza tahsil edecek bir sistem yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi