Gıdadan kaynaklı salgınların önüne geçmek, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, hijyen, saklama koşulları, gıda güvenlik standartları ekiplerce denetlendi. Toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimler çerçevesinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı, gıda kontrol görevlilerince işletmelere gerekli bilgilendirme ve uyarılarda bulunuldu. Okul, yurt, pansiyon yemekhanelerinde yapılan denetimlerde ise paketli ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen ve saklama şartları ve etiket bilgileri gibi birçok detay kontrol edildi. İl genelindeki okulların yanı sıra öğrenci yurtlarında ve pansiyonlarında bulunan kantinler ile yemekhaneler ekipler tarafından titizlikle denetlenerek, olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı bildirildi. 

Giresun'da Kahverengi Kokarcayla mücadele için üreticiye ilaçlama makinesi dağıtıldı Giresun'da Kahverengi Kokarcayla mücadele için üreticiye ilaçlama makinesi dağıtıldı

Kaynak: İHA