Antalyaspor yenilgisini geçmişte bırakan Trabzonspor, Lig’in sempatik takımı konumunda olan Atakaş Hatayspor karşısında etkili silahları Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme’de yoksun maça başlarken belki de bu sezon oyun geçmişini hatırlatır bir oyunla rakibini anında baskı altına alarak ve de kalabalık defans anlayışı içerisinde birsekiz-bir oynayan Hatayspor’a hem alan savunmasında ve de sahanın her yerinde adam adama markajı yerli yerinde uygulayan Trabzonspor bu baskı sonucu Djaniny ile perdeyi aralarken 1-0 öne geçmenin avantajı ile oyun disiplinden kopmadan oyuna kazanma arzusunu da katarak rakibine pozisyon vermeden 38. dakikada Cornelius ile ikinci golü buldu.

Artık oyunu forse eden takım olarak mükemmel bir ilk yarıya imza attık diyebiliriz.

2-0’dan sonra risk alarak katı defans anlayışından ayrılan Atakaş Hatayspor, Trabzonspor’un baskısından kurtulma yollarını ararken tüm Türkiye’nin gözü BordoMavililer ne yapacak diyerek bekleyen rakiplerine ben bir fırtınayım yıkar süpürür giderim dercesine hem yardımlaşmada hem de adam paylaşımında ilk yarıyı Trabzonspor şampiyon gibi tamamladı.

Hiç bir takımı küçümsediğimiz yoktur. Önemli olan rakibe oynayacak alan bırakmadan rakibin gardını kırmaktır.

Bu maç Hataysporlu futbolcuları etkilediği gibi oynayacak olduğumuz Altay futbolcularını da etkileyecektir.

İkinci yarı sağ kanattan hızlı bir çıkışla gole çok yaklaşan Hatayspor eğer Uğurcan’ı geçebilseydi farklı bir mücadeleye şahit olabilirdik. İki oyuncu değişikliği ile ikinci yarıya başlayan Hatayspor haliyle risk alıp ileriye daha kalabalık çıkma arzusu içerisinde olunca geride bıraktıkları boşlukları da değerlendirmek Trabzonspor’a kalsa da sakin ve de oyunun ritmini düşürmeden direnmek lazımdır.

Bu anlardır ki rakip oyunu çevirmek için bu tür hamleleri yapılacaktır. İkinci yarı farklı bir oyun izlesek de 60 dakikadan sonra daha çok gelen takım Trabzonspor daha çok pozisyon üreten takımdı.

Haliyle skoru koruyan Trabzonspor olunca kolay maç yoktur desek de mücadelesiyle rakibe ağırlığını hissettirmesiyle zor maçı kolaya çevirmesini bilen takımda ev sahibi ekipti.

Taraftarlarımızın da bu maça gösterdikleri ilgi daha farklı bir kazanım olarak maça renk katan bir olguydu.

Koita daha güzel işlere imza atabilirdi. Sonunda kazanmasını bildik.

Şaibesiz bir galibiyetle Altay maçında da varız dedik.

Rakibi de kutluyorum, centilmenlik içerisinde ellerinden geleni yaptılar.

Demek ki istenilince oluyor. Bu maçın diğer bir önemi de bir yenilgiden sonra daha yerli yerinde, daha iyi bir takım olan Hatayspor’u yenmemizdir