TÜİK, Ekim ayı enflasyon oranlarını açıklarken, yine iktidarı üzmemek için elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) değişimin Ekim ayında bir önceki aya göre aylık %2,55, yıllık olarak ise %32,87 artış kaydettiği belirtilen açıklama, tam anlamıyla AKP’nin ülkeyi yalan ve algı yönetimi ile yönetmeye çalıştığının açık bir göstergesidir dedi.

Başkan Bak açıklamasında şu ifadelere yerverdi. Gerçek enflasyonun açıklanan rakamların en az iki katından çok daha fazla olduğunu herkes bilmektedir. Buna rağmen halkı daha ne kadar kandıracaklarını merak ediyoruz. TÜİK’in gerçek olmayan rakamlarına göre bile asgari ücretlinin alım gücü 15 bin liranın altına düşmüşken, halkımızın içinde bulunduğu derin yoksulluk ve çaresizlik ortadadır.

Halk açlık ve yoksulluk sınırını çoktan geçmiştir. Yıllar önce çay-simit hesabı yapanlar, bugün halkın çay içemez, simit alamaz hale gelmesine sebep olmuştur. Bir evde ekmek yemek, faturalarını ödemek, çocuklarını okutmak isteyen vatandaşlarımız bu yükü taşımakta zorlanıyor.

Maaşlar eriyor; resmi artışlar hayat pahalılığı karşısında yetersiz ve halkın alım gücünü korumaktan uzak. Kira ve faturalar kabusa dönüşmüş, halk işçi, memur, emekli ve esnaf olarak sahipsiz bırakılmıştır.

Hükümet yetkilileri rakamlara bakıyor, grafiklerle oyalanıyor ama halkın gerçek yaşamını görmüyor. İnsanlar mutfağında, sokakta, pazarda ve fatura ödeme masasında mücadele ediyor. Bu tablo artık ekonomik bir sorun olmaktan çıkmış, siyasi bir kriz haline gelmiştir.

İktidar halkını unutmuş, kendi iktidarının peşine düşmüştür. CHP’li belediyelere operasyon yapmakla, halkın iradesini gasp ederek günü kurtarmaya çalışmaktadır. Oysa gerçekten enflasyonu düşürmek istiyorlarsa yalancı TÜİK rakamlarıyla değil; aksine akılcı ekonomi yönetimi ile üretimi ve istihdamı artırıcı politikaları ciddiyetle uygulamak zorundadırlar. Bu da liyakatli kadrolarla mümkündür.

Büyükaydın: 102. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Büyükaydın: 102. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
İçeriği Görüntüle

Artık söz yetmez, çözüm ve adalet zamanı! Halkın yaşam standardını korumayan, geçim sıkıntısını görmezden gelen hiçbir politika kabul edilemez.