Son maçlarında istediği performansı ortaya koyamayan Trabzonspor’u bu noktaya getiren etkenlerin başında hiç kuşkusuz Fenerbahçe maçının ‘VAR’ hakemi Cüneyt Çakır ve avaneleriydi. Bu maçta yaşanan mağlubiyetin ardından zirveden uzaklaşan Bordo-Mavililer için çöküş dönemi başlamış oldu. Her ne kadar Kasımpaşa maçı o arada kazanılmış olsa da oyun anlamında geriye gidiş Trabzonspor’u temelden sarstı. Alanya maçı ve dün ki Erzurum karşılaşması acı gerçekle bizleri yüzleştirdi.

Erzurumspor, baskı kuramayan, ikili mücadelelerde ayakta kalamayan, kazanma arzusundan oldukça uzakta bir görüntü sergileyen Trabzonspor karşısında bulması ev sahibi ekip için önemli avantajdı.

Bu ligde her takım her takımı yener. Her takıma da yenilir derken dün oynayıp da yenemeyen Erzurum, bir puanı kurtaran Trabzonspor oldu. Düşününki bir maçta yedi tane yüzde yüz gole yaklaşan Erzurumspor bir net pozisyonu olan takım Trabzonspor’du.

Artık Trabzonspor kırılganlık içerisinde gelecek yılın yapılanmasını işaret eden maçlar oynar durumda mücadele ediyorsa mevcut kadroya hocanın değil yönetimin söyleyeceği bazı sözler olmalıdır.

Yani bu maçta fırsat tepen Erzurumspor derken futbolcu grubunun bu kadar vurdum duymaz maç başladı bitsin de gidelim mantığının karşılığı olmalıdır.

Evet, bu tür maçlara Federasyon’un, MHK’nın yanlış uygulama ve de futboldan insanları soğutan tutumlarının karşılığıdır. Artık öncesindeki maçlar kadar spor severlerde ilgi kalmadığı gerçeği ortada iken üst seviyede Trabzonspor gibi şampiyonluk iddiası kalmayan takımların böyle maçlarda düşük performansla oynamaları doğaldır. Kaybedenin Erzurumspor olduğunu söylemek en doğru sözdür.

Artık Trabzonspor geleceğin takımını kurmak için sahaya çıktığını taraftarlara değil önce oynattığı futbolculara hissettirmelidir.