Göreve geldiğinde takımı Süper Lig'de 32 puanla 11. sırada devralan Fatih Tekke, 6 maçta topladığı 13 puanla Trabzonspor'u 7. sıraya taşıdı. Bu süreçte Başakşehir deplasmanındaki 3-0’lık galibiyetle 300 günlük dış saha galibiyet hasretine son veren Fırtına, ligde sadece Kadıköy’de Fenerbahçe’ye mağlup oldu.
Kupada Final, Lig Performansı Yükseliyor
Fatih Tekke'nin liderliğinde Türkiye Kupası’nda da büyük başarıya imza atan Trabzonspor, çeyrek finalde Bodrum FK’yı 3-2, yarı finalde ise Göztepe’yi 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Bu süreçte Rizespor, Adana Demirspor ve Alanyaspor karşısında aldığı galibiyetlerle sezonun ilk 3 maçlık galibiyet serisini yakalayan bordo-mavililer, oyun olarak da büyük bir toparlanma gösterdi.
Özellikle hücum hattında Zubkov başta olmak üzere oyuncuların form tutması, bekler Mustafa ve Pedro'nun da hücuma önemli katkılar vermesiyle Trabzonspor sahada daha etkili bir görüntü sergilemeye başladı. İç sahada oynanan 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 beraberlik alınması da bu yükselişin göstergesi oldu.
Hedef: Çifte Kupa
Fatih Tekke'nin en büyük hedefi ise 14 Mayıs’ta Galatasaray ile Gaziantep’te oynanacak Türkiye Kupası finalini kazanarak hem ilk teknik adamlık kupasını elde etmek hem de Trabzonspor’a Avrupa kapısını yeniden açmak. Türkiye Kupası’nın kazanılması, bordo-mavililere Süper Kupa finalinde oynama hakkı da kazandıracak ve sezonu çifte kupa ile kapatma fırsatı sunacak.




