Dağ 2 filminin yapımcıları Alper Çağlar ve Doruk Acar’ın yeni projesi olan “BÖRÜ” Türkiye’nin yakın tarihinde hem içteki hem dıştaki düşmanlarla kahramanca savaşan yiğitlerin destanını anlatan bir Özel Harekât dizisi. Çekimlerine başlanan dizi yeni yayın dönemi olan Sonbahar ’da STAR TV ekranlarında olacak.

BÖRÜ, geçtiğimiz sezon ekranların reyting savaşlarında ön saflarda gördüğümüz Özel Harekât dizilerinden Savaşçı(FOX), İsimsizler(Kanal D), Söz(STAR)’e büyük bir rakip olarak geliyor.

2014 yılı Türkiye’sinde BÖRÜ timinin mücadelesi
Türkiye tarihinin en çalkantılı dönemlerinden 2014 yılı baharından kapıları aralayacak dizide Özel Harekât Daire Başkanlığı desteğiyle son 3-4 yılın en önemli operasyonları incelenerek, gerçek olaylar temel alınarak mücadeleler gözler önüne serilecek.

Polis Özel Harekat’ın FETÖ ve terör örgütleriyle eş zamanlı mücadelesini konu alan dizi için alınan bilgilere göre 10 aylık bir hazırlanma sürecinden geçen ekip gerçek mekânlarda gerçek eğitimlerle bu işi tamamlamaya çalışıyor.

BÖRÜ timi kahramanlarının her birinin başrolde olacağı filmin oyuncu kadrosunda; Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul, Mesut Akusta gibi başarılı isimler yer alıyor.

Sinema filmi kalitesinde bölümler çekilecek
Çekimlerine başlanan dizinin görüntü kalitesi de hikâyesi kadar izleyiciyi büyüleyecek. Dünyanın en itibarlı sinema kamerası markası olan RED’in, Türkiye’de ilk kez kullanılacak RED WEAPON 8K modeli ile yapılan çekimler sinema filmi tadıyla ekranlara gelecek.

60 dakikalık bir mini dizi projesi
Başarılı yapımlara imza atmış CaglarArts, Insignia ve Star Yapım’ın ortak projesi olan dizi özel kanallarda yayınlanmış ilk mini dizi olacak. Her bölümü 60 dakika olacak dizinin ekranlarda yalnızca 6 bölümü yayınlanacak.

2018 Sonbaharında sinema filmiyle taçlanacak
Her bölümü sinema filmi tadında olacak dizinin final bölümünün tarihi ise şimdiden belirlendi. BÖRÜ 6 bölüm dizi olarak yayınlandıktan sonra 2018 yılının Sonbaharında sinema filmi olarak beyaz perdeye aktarılacak.

OYUNCU KADROSU
Börü’nün oyuncu kadrosunda, izleyicinin DAĞ film serisinden tanıdığı pek çok isim var. Aralarında, Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi isimlerin bulunduğu oyuncuların her biri, Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi, 34 50 telsiz kodlu BÖRÜ timinin üyelerine hayat verecek. Deneyimli oyuncu Mesut Akusta da, Özel Harekat’ın kurucuları arasında yer alan en önemli karakterlerden birini canlandıracak. 

Ahu Türkpençe

Serkan Çayoğlu

Emir Benderlioğlu

Fırat Doğruloğlu

Murat Arkın

Alper Çağlar’ın seri yaratıcısı olduğu ve ortağı Doruk Acar ile beraber yapımcılığını da yaptığı dizinin bölüm yönetmenleri ise CaglarArts-Insignia bünyesindeki genç yetenekler Can Emre ve Cem Özüduru. 

Tıpkı DAĞ filmlerinde olduğu gibi, gerçek hikayelerden esinlenen, gerçek ekipmanlar ile gerçek mekanlarda çekilen BÖRÜ, özellikle çatışma sahnelerinde kullanılacak görsel efektleriyle dikkat çekecek. 

BÖRÜ'NÜN KONUSU
2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. Börü, Vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor. Onlar son kale. 

BÖRÜ'NÜN FRAGMANI

BÖRÜ MÜZİK TANITIM

Editör: Haber Merkezi