Denizlerde 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, son yılların en bereketli dönemini yaşatırken, palamut avının ardından hamsi avı da olumlu sonuçlar veriyor. Trabzon Balık Hali’nde geçtiğimiz haftalarda kilosu 200 TL’den satılan hamsi, bol avlanmasıyla fiyatını yarıya indirerek 100 TL’ye kadar geriledi.

Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden birinde dükkan teslimleri başlıyor Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden birinde dükkan teslimleri başlıyor

Trabzon Toptancı Balık Hali’ne bu sezon ilk kez bin kasanın üzerinde hamsi gelirken, geçtiğimiz haftalarda bu rakam neredeyse onda bir kadardı. Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, 22 yıllık tecrübesiyle, hamsi ve palamutun bu kadar bol olmadığını belirterek, “Hamsimiz bollaştı. 10-20 gün önce kilosu 200 TL idi, şu anda 100 TL. Vatandaşın artık yemesi lazım; buranın yerli hamsisi Trabzon açıklarında avlanıyor. Bu sezon palamut boldu, hamsi de bol gibi görünüyor. Yirmi iki yıllık balıkçıyım, böyle bir sezon yaşamadım” dedi.

Hamsi çeşitliliğinin arttığını ifade eden Avcı, istavritin 100-150 TL, sarganın 250-300 TL, sarıkanadın 350-400 TL, barbunun 300-400 TL, mezgitin ise 100-400 TL arasında satıldığını belirtti.

Balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz ise deniz suyunun biraz daha soğumasıyla hamsinin daha da bolluk göstermesini beklediklerini dile getirdi. Kaygusuz, “Bugün hamsi biraz bol geldi. Dün kilosu 125-150 TL idi, bugün 100 TL. Hamsi şu sıralar genelde Rize açıklarında avlanıyor. Temennimiz biraz daha büyümesi. Sezon başından beri genelde palamut satıyoruz, ama son birkaç gündür hamsi bolluğu arttı. Bugün şükürler olsun Trabzon Balık Hali’ne bin-bin 500 kasa kadar hamsi girişi oldu” şeklinde konuştu.

Hamsi avındaki bu bolluk, vatandaşların uygun fiyatlarla yerli hamsi tüketmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: İHA