ANKARA (İGFA) -Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2025’e ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı.

Mayıs 2025’te bir önceki yılın aynı ayına kıyasla inek peyniri üretimi yüzde 2,3 artarken, ayran ve kefir üretimi yüzde 11,9 arttı, yoğurt üretimi yüzde 7,8 arttı, içme sütü üretimi yüzde 8,8 arttı,
Tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 22,6 arttı.

3. Dünya Savaşı Çıkacaksa Arktik’te Çıkar
3. Dünya Savaşı Çıkacaksa Arktik’te Çıkar
İçeriği Görüntüle

Ocak-Mayıs 2025 döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre; inek peyniri üretimi yüzde 1,2, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,8, yoğurt üretimi yüzde 4,0, içme sütü üretimi yüzde 3,8,
tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 9,9 artış gösterdi.

Bu arada Nisan 2025’te 142 bin 948 ton olan içme sütü üretimi, Mayıs’ta yüzde 8,2 azalarak 131 bin 232 tona geriledi.

Kaynak: İGF