“İnsan önce kendinin doktoru olmalıdır” sözünden yola çıkan oyun, birbirini hiç tanımayan bir grup hastanın bir psikiyatri kliniğinin bekleme odasında yollarının kesişmesini konu alıyor. Her biri farklı sorunlar, kaygılar ve çatışmalar yaşayan hastaların tek ortak noktası ise dertlerine çare bulma arayışı. Bekleme odasında yaşananlar, eğlenceli ve yer yer duygusal bir dille seyirciye aktarılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla sahneye taşınan oyunun yönetmenliğini, Mim Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmeni Erkan Köse üstleniyor. “Bekleme Odası”, seyirciyi kimi zaman güldürürken kimi zaman da düşündürmeyi amaçlıyor.
OYUNCU KADROSU
Oyunun oyuncu kadrosunda İlhan Özdemir, Dilek Tunç, Vahit Yılmaz, Efsun İsgent, Erman Duyar, Kübra Şener, Volkan Topal ve Pelin Kurt yer alıyor. Ses ve ışık tasarımında ise Emir Yalazan görev alıyor.
SES GETİREN PROJELER
2011 yılında perdelerini açan Mim Tiyatro, bugüne kadar aralarında Koleksiyoncu, Düğün Evi Oyun Evi, Buzlar Çözülmeden, Suskunlar Kapısı ve Kader gibi ses getiren projelerin de bulunduğu 23 oyunla, binden fazla temsil gerçekleştirerek 150 binden fazla seyirciyle buluştu. Genel Sanat Yönetmeni Erkan Köse, “Bekleme Odası”nın prömiyerini yarın akşam Trabzonlu sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, tüm tiyatroseverleri oyuna davet etti. >>Gülcan AYDOĞAN





