BUGÜN KONGRE GÜNÜ
Bugün AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için kongre günü. Her ne kadar seçim olmayacak olsa da yeni Başkan Selahaddin Çebi yönetimini kamuoyu ile paylaşacak ve gövde gösterisi yapacak. Bunun yanından partinin tüm bileşenleri de şehrin en büyük ilçesinin kongresinde bir araya gelecek. Bakalım Çebi’nin ince eleyip sık dokuduğu yönetimde kimler yer alacak.

MUMCU’NUN AJANDASI KALABALIK
AK Parti’de Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi bugün gerçekleştirilecekken İl Başkanlığı kongresi için de çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta Salı günü gerçekleşecek kongre öncesinde yeni Başkan Sezgin Mumcu’nun ajandasında yönetici adayı enflasyonu yaşanırken yönetime son şeklinin verilebilmesi için oldukça zor bir mesai AK Parti Trabzon İl Teşkilatı’nı bekliyor. Çünkü birçok isim yeni yönetimde yer alabilmek için Ankara bağlantılı referanslarını kullanıyor. Mumcu’nun yönetimini oluşturma noktasında işi gerçekten zor. Başkent referanslı isimler mi, belediyelerle diyalog halinde olan isimler mi ya da Mumcu’nun kendi tercih edeceği isimler mi yönetimde ağırlıklı olacak onu da bekleyip göreceğiz.

KAPLAN’I DİNLEDİ
AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu kongre öncesinde şehirde ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Parti eski yöneticilerini, belediyeleri ve STK’ları ziyaret eden Mumcu çalışmaları hakkında bilgi de sunup yeni dönem istişarelerde de bulunuyor. Bu ziyaretler kapsamında Mumcu geçtiğimiz günlerde MHP eski Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan’ı da işyerinde ziyaret etti. Kaplan’ın da fikirlerini dinleyen Mumcu yönetimini şekillendirirken muhtemelen kendisine anlatılanları dikkate alacaktır. Çünkü Kaplan, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin şehirdeki mihenk taşlarındandır. Sözleri de yabana atılmamalıdır.

KÖTÜ İZLENİM SİLİNİYOR!
Belediyelerin sosyal işleri yoluna koyması gibi bir sorumluğu varken biraz da göze hitap edilen işlere ağırlık verilmesi gerekir. Öyle ki, gerek Avrupa’da gerekse diğer illere gidildiğinde şehir mobilyalarında ve illerin estetik dokunuşlarında bu görülüyor. Trabzon bu konuda oldukça geri kalmış bir izlenim veriyordu. Ancak son dönemde bu kötü izlenim Büyükşehir Belediyesi eli ile yavaş yavaş siliniyor.

Şehirde başlayan cephe sağlıklaştırmalarının yanı sıra üst geçitlerin de elden geçmesinin ardından şimdi de alt geçitler için proje hazırlanıp uygulamaya koyuldu. Işığı dahi olmayan çoğu altgeçit şimdilerde şehrin tarihini yansıtacak. Bunun gibi şehrin birçok noktasına dokunuşlar devam ediyor. Bu dokunuşları düşünüp hayata geçirenleri tebrik ediyoruz. Bu işlerin başındaki isim olan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk’ü de ayrıca alkışlıyoruz.

BU AY NETLEŞECEK
Yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerinde yapımı devam eden Millet Bahçesi’nin hemen altında yer alan binaların kamulaştırılacağı dile getirilmişti. Bu bağlamda da çalışmalar sürdürülüyor. Kamulaştırma bekleyen vatandaşlar doğal olarak yerlerinin ederinin ne olduğunu ve sürecin ne zaman netleşeceğini merak ediyor. Bu çalışmalar netlik kazanma aşamasında ve bu ayın sonu gelmeden konunun muhataplarının hak sahipleri ile görüşmesi bekleniyor. Bu konuda merakı olanların da bu merakını gidermiş olalım.

KARARLAR BAŞARI GETİRSİN
Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Avrasya Üniversitesi’nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Trabzon Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu kuruldu. Aynı kararla Avrasya Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri kapatıldı. Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin adı ise Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

Avrasya Üniversitesi kararlar ile ilgili bir bilgilendirme yaparak, “Avrasya Üniversitesi olarak Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerimizi tek çatı altında birleştirilmesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ismini alması için Yükseköğretim Kurulu'na başvurmuştuk. Başvurumuz kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Yani kapanan herhangi bir enstitümüz yok sadece kendi isteğimizle enstitülerimizi tek çatı altında birleştirmiş olduk.” dedi. Konuya açıklık getirdi. Bu kararların üniversitelerimize başarı getirmesini temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi