KAYA İŞÇİLERİ UNUTMADI
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ÇAYKUR işçileri için kanun teklifi verdi. Kaya “Örneğin; ÇAYKUR İşletmelerinde yılda 180 gün çalışmakta olan bir geçici işçi 3 yıl içerisinde toplamda 540 gün çalıştığından 600 günlük prim gün sayısına teknik ve fiili olarak ulaşamamaktadır. Dolayısıyla işsizlik sigortası primi ödeyen ÇAYKUR işçileri, işsiz kaldıklarında işsizlik maaşı alamamaktadırlar Bu durum anayasamızın “Kanun Önünde Eşitlik” ve “Sosyal Güvenlik” ilkelerine de aykırıdır ve mevsimlik işçilere yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu haksızlığın acilen giderilmesi için kanun teklifi verdim. Teklifimiz kabul edilirse, başta ÇAYKUR işçileri olmak üzere tüm mevsimlik işçiler iş akdinin feshi halinde işsizlik maaşı alabileceklerdir” dedi.

ÖRS’TEN TERÖR AÇIKLAMASI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 65'inci maddesine ilişkin yapılmak istenen değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Örs konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti'nin terörle mücadeledeki tavrının net olduğunu belirten Örs; "İYİ Parti, bu tavır ekseninde, Türkiye'nin menfaatlerini siyasi farklılıkların üstünde tutarak Türk ordusunun terörle içte ve dışta mücadelesini koşulsuz desteklemektedir. İYİ Parti olarak bizler, teröre karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirecek her adıma parti taassubuna kapılmadan destek vereceğiz. İYİ Parti milletvekili olarak bizler, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in daha önce açıkladığı acil eylem planının ışığında PKK/PYD-YPG, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle yapılan mücadeleyi koşulsuz, ön şartsız desteklemekteyiz."

ÇELİK İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ
CHP’nin Trabzon’da tek kalesi olan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, toplantılara çağrılmadığı için Trabzon Valiliğini ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını eleştirdi. Çelik, şunları söyledi: “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız ilimizi ziyaret etmiştir. Bu ziyaret vesilesi ile Trabzon Valiliği tarafından bir toplantı düzenlenmiş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve tüm ilçe belediye başkanları toplantıya davet edilmelerine rağmen Düzköy Belediye Başkanlığı toplantıya davet edilmemiştir. Sayın Trabzon Valiliği, Düzköy ilçemizde yaşayan halkımızın da en üst seviyede kamu hizmetlerinden yararlanma hakkı olduğunu kabul etmeli toplantı davetlerinde ayrımcılık yapmamalıdır. Düzköy Belediyesi’nin toplantıya davet edilmemesi her şeyden önce Düzköy halkına saygısızlıktır; aynı zamanda siyasi ayrımcılıktır. Her türlü ayrımcılığı kınıyor, bir daha benzer yanlışların tekrarlanmayacağını umuyor. Sayın Trabzon Valiliğini daha dikkatli olmaya davet ediyorum.”

TURAN DURMAK BİLMİYOR
CHP Trabzon Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esnaf ve vatandaşlar ile istişarelerini sürdüren Turan, “Maçkamızın sorunlarını yaşayan ve en yakından bilen bir insanım. Siyasi ayrımlar ve yapılan baskıları biliyorum. Halkımıza özgür bir Maçka vaat ediyorum. Eğer Maçka halkı beni başkan seçerse her mahallemize eşit hizmet yapacağımızı görecekler. Bütün çalışmalarımızı şeffaf yürüteceğiz. Özgürce fikirlerin konuşulduğu bir Maçka’da yatırımların yapıldığını görecekler. Ben seçmenimize hayal değil gerçekleri vaat ediyorum. Seçildiğimiz takdirde AK Parti, MHP, Saadet Parti, İYİ Parti tüm ilçe başkanlarımızla kol kola girip esnafımızla bir olacağız. Demokrasi rüzgarı Trabzon’un Maçka ilçesinden başlayacak” dedi.

FINDIK İHRACATINDA TRABZON ÜÇÜNCÜ
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB), 2018'de en fazla fındık ihracatı gerçekleştiren 20 üyeyi açıkladı. KFMİB'den alınan bilgilere göre, geçen yıl en fazla fındık ihraç eden firma Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ oldu. Listede Ordu'dan 7, Giresun'dan 6, Trabzon'dan 4, Samsun ve İzmir'den de birer şirket yer alırken, bir firmanın ismi ve bulunduğu il, kendilerinin talebi üzerine açıklanmadı. Geçen yıl en fazla fındık ihracatı yapan firmalar şu şekilde oluştu: "Ferrero Fındık, Durak Fındık, Özgün Gıda, Poyraz-Poyraz Fındık, Arslantürk Tarım, Yavuz Gıda, Gürsoy Tarım, Sabır Fındık, Yavuzkan Hazel, Özyılmaz Fındık, Noor Fındık, Şenocak Gıda, Karımex Gıda, Dost Fındık, Nimeks Organik, Mehmet ve Şahap Bozbağ Fındık, Karadere Tarım, Feysa Gıda ve Kurtsan Tarım."

Editör: Haber Merkezi