ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE DEV ZAM

TÜVTÜRK, 2024 yılında Türkiye genelinde 25 milyonu aşkın araç sahibini etkileyecek önemli düzenlemeleri açıkladı. Araç muayene ücretlerinde kayda değer artışlar yapılırken, randevu sistemlerindeki yeniliklerle araç sahiplerine kolaylık sağlanacak. 2024 itibarıyla, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için muayene ücretleri 586,50 TL'den 927,60 TL'ye çıkarılırken; otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçlar için ücretler 1.149,60 TL'den 1.821,60 TL'ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise ücret 2.462,40 TL olarak belirlendi. Belirtilen tüm ücretler KDV dahil olup, ödemeler kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak yapılabilmekte. TÜVTÜRK ayrıca, randevu sistemlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Türkiye'nin 77 ilinde mobil istasyonlar devreye soktu. Bu istasyonlar sayesinde araç muayene süreçleri hızlandırıldı ve erişim kolaylığı sağlandı. 2024 yılında mobil istasyon sayısının artırılması planlanıyor. Öte yandan, 2021 ve öncesine ait araçların TÜVTÜRK istasyonlarına gitme zorunluluğu getirilirken, hava destekli fren sistemine sahip araçlar ve egzoz gazı emisyon ölçümleri yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor. "Karayolları Trafik Kanunu" gereğince, muayene süresi geçirilen araçlar için her ay %5 fazladan ücret alınıyor. Ağır kusurlu veya emniyetsiz raporu alan araçların muayeneleri onaylanmıyor. Ücretsiz muayene tekrarı hakkı, önceki ücretli muayeneden itibaren bir ay içinde, aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda geçerli olup, belirlenen süre içinde yapılmayan tekrarlar için tam ücret tahsil ediliyor. Bu yeni düzenlemelerle TÜVTÜRK, araç sahiplerine daha verimli ve erişilebilir bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

TGC’DEN KINAMA

Nokta Atış - 24.04.2024 Nokta Atış - 24.04.2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu İsrail’in TRT Arapça ekibine yönelik saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı: “Gazetecilere yönelik saldırılar uluslararası hukukun hiçe sayılması anlamına gelir ve savaş suçu kapsamındadır. Ancak savaş ve çatışma bölgelerine giden gazetecilerin can güvenlikleri her gün biraz daha tehlikeye girmektedir. Bu konuda gazetecilerin evrensel kriterlere göre dokunulmazlığı olması gerekirken, çatışmacı taraflar gazetecilere can ve çalışma güvenliği sağlamak yerine çoğu zaman özellikle hedef almaktadır. Bunun en sıcak örneği İsrail’in Gazze’ye saldırılarını dünyayla paylaşan muhabir ve kameramanlara yönelik sistematik şiddetidir. Son olarak Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arapça ekibinin aracı İsrail ordusu tarafından hedef alındı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı. TRT Arapça muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu. Saldırıda hedef alınan TRT ekibine ‘geçmiş olsun’ diyoruz. İsrail’in TRT ekibini hedef alan insanlık ve hukuk dışı bu saldırısını kınıyoruz.”

OKTAY’IN EN BÜYÜK DİLEK’İ KABUL OLDU!

Trabzonlu Ayşe-Ali Yiğiter ailesinin güzel kızları Dilek Yiğiter, aslen Ordulu olan ancak Tekirdağ Çerkezköy’de yaşamlarını idame ettiren Sevim-Yusuf Ergen ailesinin yakışıklı oğulları Oktay Ergen, evliliğe giden yolda ilk adımı atarak nişanlandılar. Aileler ve çok yakın arkadaşlar arasında yapılan nişan merasiminde önce adet geleneği ailenin yaşayan büyüğünden kız istendi. Gelin adayı Dilek’i yaşamının büyük bölümünü yanında geçirdiği dedesi Kadir Yıldız’dan damadın amcası Mehmet Ergen isterken dede de ‘kız evi naz evidir’ misali biraz işi ağırdan aldı ama sonunda da klasik olan “Onlar birbirlerini görmüş, tanımış ve sevmişler. Bize de sevenlere destek olmak için vermek düşer. İki aileye de hayırlı olsun” diyerek iki gencin birlikteliğine onay vermiş oldu. Bizler de Yiğiter ve Ergen ailelerini kutluyor, Dilek ve Oktay’a çıkmış oldukları bu kutlu yolda mutluluklar diliyoruz.