ÇUVALCI’NIN ACI GÜNÜ

KTÜ’de yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, dün baba acısı yaşadı. Prof. Dr. Çuvalcı'nın babası Hüseyin Avni Çuvalcı, tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Baba Çuvalcı’nın bir süredir hasta olduğu ifade edildi. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek. Bugün Valilik Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinlikler şöyle devam edecek: 13.30’da Diyanet Vakfı Yayın Evi önünden 15 Temmuz Demokrasi Parkı’na Turizm Haftası Kutlama Yürüyüşü gerçekleştirilecek ve saat 14.00’de 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda Mehter Takımı’nın gösterisi yapılacak. Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin Karadeniz’in Renkleri isimli sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde saat 15.00’de açılacak. 17 Nisan 2022 Pazar günü ise Maçka Altındere Vadisi’nde doğa yürüyüşü düzenlenecek. Tüm halkın davetli olduğu bu etkinlikleri duyurmuş olalım.

ÜCRETLİ OTOPARK YAPILDI

Akçaabat Belediyesi’nin bir süre önce yıkımını gerçekleştirdiği eski hastane yeri artık ücretli otopark yapıldı. Akçaabat’ta yıkımı gerçekleştirilen eski Devlet Hastanesi binasının bulunduğu alan ücretsiz otopark olarak vatandaşların kullanımına açılmıştı. Belediye son yapılan ihaleye bu alanı da ilave ederek ücretli otopark olarak kullanılmasına karar verdi. İhaleyi kazanan firma alana girişe tabela asarak ücret tarifesi astı. Tarifeye göre; Giriş 6 TL, ilk 1 saat 10 TL ve sonraki her saat için ise 3 lira olarak belirlendi. Otoparkın ücretli olmasının burada meydana gelen karmaşanın ortadan kalması bakımından güzel olduğunu dile getiren vatandaşlar, otopark ücretlerin ise yüksek olmasından şikayetçi oldu. Öte yandan otoparkın Atatürk parkı ile birleştirilerek yeni bir park yapılacağı ve altınında kapalı otopark olarak inşa edileceği ve proje çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

ÇIĞ UYARISI YAPILDI

AFAD’dan Trabzon ve çevresine kritik çığ uyarısı geldi. Trabzon ve çevresi için yapılan uyarılarda şu ifadeler kullanıldı: “Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde ve dik yamaçlarda önümüzdeki bir haftalık periyotta çığ tehlikesi devam etmektedir. 17 Nisan 2022 Pazar gününden itibaren bölgede sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ve kar erimelerinin hızlanacağı tahmin ediliyor. Yetkililerin ve vatandaşların ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kar erimesi kaynaklı akarsu su seviyelerinin yükselmesi ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.” Aman dikkat edelim.

AV SEZONU KAPANDI

2021-2022 dönemine ilişkin balıkçılık av sezonu yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için tüm denizlerde başladı. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, av sezonu yasağı ve yeni döneme ilişkin bilgi verildi. Buna göre, tüm denizlerde endüstriyel balık avcılığı yasağı uygulamaya konuldu. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül'de başlayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf tutuldu. Bu kategorideki balıkçılar, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecek. Yasak sezonda, gerek küçük ölçekli balıkçılardan gelen balıklarla gerekse yetiştiriciliği yapılan çiftlik balıkları ile yaz sezonu boyunca halkın balık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak imkan bulunuyor. Bakanlık, yasa dışı avcılığın önlenmesi kapsamında gerekli denetimleri de yürütüyor. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi