MHP’DE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimine doğru geri sayım devam ederken MHP Trabzon’da derin sessizlik devam ediyor. Henüz Büyükşehir Belediye ve Ortahisar Belediyesi başkan adayları konusunda somut bir adım atılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Büyükşehir’e eski milletvekili İbrahim Çebi’nin ismi ön plana çıkarken, Ortahisar’a ise eski milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu’nun adı gündeme geldi. Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Sürmen ise adaymış gibi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. MHP Araklı’da ise Yakup Karabela aday adaylığını açıklarken MHP Şalpazarı’nda ise Murat Karagöz aday adaylığını açıkladı. Diğer ilçelerde ise aday adaylık noktasında partilerin endişeli bekleyişi devam ederken partililer hem Büyükşehir’de hem de ilçelerde adayların bir an önce belirlenmesini istiyor. Ayrıca partililer MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan açıklama yapmasını bekliyor.

ÖZLÜ’DEN KÖSE’YE TEPKİ
Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’ne sert tepki gösterdi. Özlü, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları’nın düzenleyecek olduğu sergiye Köse’nin okullardaki öğrencilerin katılım göstermesi için Kaymakamlığa yazı yazdığını iddia etti. Özlü açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse'nin 11 Aralık tarihinde Kaymakamlık makamına yazmış olduğu resmi yazıda AKP Gençlik Kollarının düzenleyeceği sergiye ilçede bulunan okullarımızdaki öğrencilerin katılımını istediğini öğrenmiş bulunmaktayız. Milli Eğitim müdürü Şükür Köse'nin görevi dışında; bir siyasi partiye hangi amaçla olursa olsun izin verdiğini kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Yasal prosedür dışında herhangi bir siyasi partinin düzenleyeceği etkinliğe öğrencilerimizin alet edilmesi kabul edilemez. Öğrencilerimize sanatı, bilimi, ilim ve irfanı öğretmekle ve onları bu tarz sergilere yönlendirmekle yükümlü olan Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse'yi uyarıyoruz. Derhal bu uygulamadan vazgeçip, bu konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiriniz. Oturduğunuz makam bir siyasi partinin yönetim kademesi değildir” dedi.

BÜYÜKAYDIN’IN ACI GÜNÜ
AK Parti Merkez ilçe eski başkanı, Trabzonspor eski yöneticisi ve Trabzonspor Divan Kurulu üyesi işadamı Yılmaz Büyükaydın’ın annesi Hacı Avniye Büyükaydın’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. 86 yaşında vefat eden merhume Büyükaydın’ın cenazesi dün öğle namazına müteakiben İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bostancı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Biz de sonnokta gazetesi olarak merhume Hacı Avniye Büyükaydın’a Allah’tan rahmet, Yılmaz Büyükaydın’a ve ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

NECMİ BAŞKAN ÜZDÜ
Trabzon’un sevilen ve tanınan isimlerinden Mimar Necmi Başkan hayatını kaybederek sevenlerini üzdü. Merhum Başkan, dün İskenderpaşa Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında aile kabristanlığına defnedildi. Sonnokta gazetesi ailesi olarak merhum Necmi Başkan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

USTA OYUNCUDAN TRABZONSPOR CEVABI
Avrasya Üniversitesi Kariyer Günleri etkinlikleri çerçevesinde bölgede çekilen ve önemli bir hayran kitlesi bulunan “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin usta oyuncusu Sinan Tuzcu’yu ağırladı. Tuzcu, etkinlikte öğrencilerin sorularına cevap verdi yanıtladı. Bir öğrencinin ‘Trabzonspor şampiyon olabilir mi’ sorusuna cevap veren Tuzcu, “Evet bence Trabzonspor bu yıl şampiyonluğun en güçlü adayıdır, bu şehirde ne konuşursan konuş sonunda tüm konular Trabzonspor’a geliyor. İnanın bu soruyu başından beri bekliyordum. Trabzonspor şampiyon olur, hatta gittikçe olasılık artıyor. Burada daha çok Trabzonspor’un şampiyon olmasından ziyade, Fenerbahçe küme düşüyor onunla ilgilenmek daha mantıklı geliyor bana. Umarım şampiyon olursunuz, ben çok istiyorum olmasını. Çünkü çok sevdiğim Trabzonlu ve Trabzonsporlu arkadaşlarım var. Futbol oynayanda, yöneticilik yapan da arkadaşım var. Hocasını da çok beğeniyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi