Nokta Atış - 18.10.2024 Nokta Atış - 18.10.2024

SELÇUK BAYRAKTAR TRABZON'A GELİYOR

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, TEKNOFEST Lideri, T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) söyleşi programına katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Milli Teknoloji Hamlesine yaptığı çalışmalarla büyük katkı sunan, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye'nin ilk milli SİHA/İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın mühendisi Selçuk Bayraktar, KTÜ’de düzenlenecek olan Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi ve Fahri Doktora Töreni ile Proje Pazarı açılış programına katılacak.

21 Kasım 2023 Salı günü saat 11.30’da başlayacak olan söyleşi programı ve Proje Pazarı açılışı, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde geçekleşecek. Yerli ve milli üretimi önceleyen, milli teknoloji hamlesine tam destek veren bir üniversite olarak öne çıkan KTÜ’de ya- pılacak olan söyleşiye yoğun katılımın yaşanması beklenirken, törende Selçuk Bayraktar’a KTÜ Senatosu kararınca “Fahri Doktora” unvanı tevdi edilecek.

YEREL YÖNETİMLER KOMİSYONU KURULDU

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, seçimden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Seçilir seçilmez, söz verdiği gibi saha çalışmalarına hızlıca başlayan Batmaz ve ekibi şimdi de seçim vaatlerinden biri olan Yerel Yönetimler Komisyonu’nu oluşturarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonda mevcut ve önceki dönem belediye meclis üyeleri, alanında uzman birçok teknik eleman ve şehrin tüm dinamiklerine hakim partililer bulunuyor.

Yapılan ilk toplantıda komisyon üyelerinin fikirlerinin dinlendiğini belirten Başkan Haluk Batmaz, “Oluşturduğumuz komisyon şehrin tüm sorunlarını ve ihtiyaçlarını bilen alanında uzman partililerimizden oluşuyor. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz komisyon şehrin tüm dinamikleriyle ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek. Kentin eksiklerini ve önceliklerini rapor haline getirerek, bu sorunların çözümlerinden oluşan bir rapor hazırlayacak. Hazırlayacağımız bu rapor, Trabzon kamuoyuna, tüm iletişim kanalları kullanılarak anlatılacak. Ben başkan olduğum ilk günden beri söylüyorum. Biz bu şehri biliyoruz.” şeklinde konuştu.

KTÜ’YE 11 ÖĞRETİM ELEMANI ALINACAK

Trabzon'da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesine 4, Fen Fakültesine 2, Mimarlık, Of Teknoloji, Sağlık Bilimleri ve Sürmene Deniz Fakültelerine ise 1'er araştırma görevlisi atanacak. Maçka Meslek Yüksekokulu'na da 1 öğretim görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular 29 Kasım'a kadar “bys.ktu.edu.tr” ve “online.ktu.edu.tr” internet adreslerinden yapılabilecek.