KONFORLU ULAŞIM İÇİN SEFERBERLİK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ulaşım konforunu artırmak amacıyla alt ve üstyapı çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda şehrin tüm yollarını mercek altına alan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ihtiyaç duyulan yolları asfalt ve beton serimiyle daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Son olarak Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi Vatan Caddesi’nde 3 kilometrelik yolun asfaltlama çalışması başlatıldı. Ekipler gece gündüz demeden asfalt serim çalışmalarını sürdürürken, Mahalle Muhtarı Fahri İmamoğlu yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ekibine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de eş zamanlı asfalt ve beton serim çalışmalarını sürdürüyor. Vakfıkebir ilçesi Kirazlı Yeni Mahalle’de 300 metrelik yolun asfalt serim çalışmalarına başlandı. Hayrat ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde 500 metrelik yolun asfalt serim çalışmaları devam ediyor. Sürmene ilçesi Ormanseven Mahallesi’nde toplam 1 kilometrelik yolun 800 metresinde asfalt serim çalışması tamamlanırken, kalan kısmın bitirilmesi için ekipler sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Araklı ilçesi Yoncalı Mahallesi’nde 600 metrelik asfalt serimi planlanan yolun 250 metresi tamamlandı, ekipler kalan kısmın bitirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Köprübaşı ilçesi Arpalı Mahallesi’nde ise 400 metrelik yolun 300 metresi kuru betonla kaplandı. Kalan kısmın kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

O MAHALLEDE OSB TEDİRGİNLİĞİ

Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin güneye doğru büyütülmesi planı Nuroğlu Mahallesi sakinlerini tedirgin etmeye devam ediyor. Ortadaki belirsizlik yüzünden bazı mahalle sakinleri, ev inşaatlarını durdurmak zorunda kalmıştı. Konuyla ilgili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) büyümesiyle ilgili tartışmalara noktayı koydu. Nuroğlu Mahallesi halkının tedirginliklerini gidermek istediklerini belirten Karaismailoğlu, “Rahat olsunlar, hiçbir sıkıntı yok. Mahalle korunacak. Takip ediyorum, hiçbir problem yok. Daha önce de söylemiştim, söylediklerim geçerli” ifadelerini kullandı.

MADALYAMIZ SERGİLENECEK

Geçtiğimiz günlerde Ankara'daki törenle Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'a teslim edilen İstiklal Madalyası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda sergilenecek. Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Trabzon’umuzun kahraman evlatlarına Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 11 Şubat 1924’te verilen İstiklal Madalyası ve Beratı, 101 yıl sonra Trabzon Valiliğine tevdi edilmiştir. Bu vesileyse İstiklal Madalyamız, 25 Ağustos 2025 Pazartesi günü (bugün) saat 13.00’te Meydan Parkı’nda Trabzonlu hemşehrilerimizle buluşturulacaktır” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN BIYIK ÇAMLIYURT’TAYDI

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Çamlıyurt Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Bıyık, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi, tek tek not aldı. Çamlıyurt Mahallesi’nin Yomra için önemli bir değer olduğunu ifade eden Bıyık, “İlçemizin her noktasına aynı hassasiyetle hizmet götürmek için çalışıyoruz. Burada da ihtiyaçlarını yerinde gördük. Sorunların çözümü için imkanlarımız ölçüsünde en hızlı şekilde hareket edeceğiz” dedi.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN BİTMEYEN ÇİLESİ

Trabzon’un Arsin ilçesinde bir fındık üreticisinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım yankı uyandırdı. Üretici, paylaşımında fındık hasadı sonrası çuvalları metrelerce yüksek duvarlardan dereye indirip karşıya geçirmek, ardından tekrar yukarıya çekerek eve taşımak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Yaya köprüsü olmadığı için her yıl aynı çileyi yaşadıklarını belirten üretici, “Eğer burası bir zenginin, siyasinin ya da nüfuzlu birinin arazisi olsaydı sadece köprü değil, fındıklığa kadar asfalt yol yapılırdı. Ama bizde görsellik ve reklam yok ya, uğraş canım ne olacak. Sahil tarafını allayıp pulla, reklamını yap, fuzuli ve israf imalatlarla doldur. Görsellik uğruna derenin zeminine beton dök, duvarlarını taş kapla. Ama yukarıda insanların çektiği çileye gözünü kapat, kulağını tıka. Her sene aynı hikâye: ‘Ödenek yok’… Güya en iyi yatırım insana yapılandı” ifadelerini kullandı ve çok sayıda beğeni aldı.

Nokta Atış -29.8.2025
Nokta Atış -29.8.2025
İçeriği Görüntüle

ÇAYKUR’DAN REKOR ALIM

2025 yılının ikinci sürgün yaş çay alım sürecini tamamlayan ÇAYKUR, tarihinin en yüksek ikinci sürgün yaş çay alımını gerçekleştirdi. ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada ikinci sürgünde rekor alıma dikkat çekilerek, “Bu sürgünde üstün bir gayret göstererek tarihimizin en yüksek ikinci sürgün yaş çay alımını gerçekleştirdik. Değişen ve gelişen şartlara rağmen ortaya koymuş olduğumuz bu performans, kapasite imkanlarımızı daha önce hiç olmadığı kadar en üst seviyede kullanmamızı sağlamıştır. Fabrikalarımız durmaksızın geceli gündüzlü bir gayret içerisinde ürünlerinizin bir an önce üretimini tamamlamak için faaliyet yürütmüştür. Bir kez daha üreticilerimizin güvencesi ve kara gün dostu olduğumuzu; her şart ve koşulda üreticilerimiz için varlığımızı sürdürdüğümüzü ortaya koymuş bulunmaktayız” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Bölgesi’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar etkili olacak. Vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.