ÇOK GURURLANDIM

Trabzon’da 11 Ağustos 2017 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün filmi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Eren Bülbül’ün filme uyarlanan karakterini canlandıran Kocaelili Ahmet Eren Taşdelen oynadığı karakterin yükünün çok ağır olduğunu fakat çok gururlandığını söyledi. Taşdelen, “Eren, çok küçük yaşta ölmüş. Eren Bülbül'ün annesi Ayşe teyze beni oğluna çok benzettiği için beni çok seviyordu. Bana sarılıyordu ve çok fazla ağlıyordu. Çekimler 44 gün sürdü. Beni en çok zorlayan kar ve ağaca çıkma sahnemdi. Ağaç sahnesinde 12 saat ağaçta kaldım.” dedi. Eren Bülbül’ün hayatını konu edinen film sinemaseverler ile buluşmaya devam ediyor. Herkesi filmi izlemeye davet ediyoruz.

VELİLER DİYOR Kİ…

Doğa Koleji Trabzon’da eğitim hayatını sürdürmeye devam ederken, önümüzdeki eğitim öğretim yılında şehirdeki okulun kapatılacağının iddia edilmesi velilerin tepkisini çekti. Gazetemize ulaşan veliler bakın neler dedi: “Okulumuzun eğitim kalitesinden oldukça memnunuz. Başka bir ilde okulun kapatılması gündeme gelmezken Trabzon’da bu tarz bir karar alınırsa bundan üzüntü duyarız. Okulun şehrimizde eğitim-öğretime uzun yıllar hizmet vermesini istiyoruz.” Veliler böyle diyor, bakalım okul yönetimi bu konuda nasıl bir yol izleyecek.

FAZLA BÖBÜRLENMEYİN

Doğu Karadeniz Bölgesi birkaç gündür kar yağışı ile mücadele halinde. Belediyeler seferberlik ilan etmiş durumda. Ve belediyeler bu çalışmalarını an be an duyuruyor. Vatandaşın sorun yaşamaması adına karla mücadele eden ekipleri tebrik ediyoruz. Lakin bunun zaten belediyelerin görevi olduğunun da altını çizelim ve, “O yolu açtık.”, “Şuraya hizmet götürdük.” diye fazla böbürlenmeyin diyelim. Yine şunu da belirtelim ki; bu yıl çok da fazla bir kar yağmadı şehir merkezine, bu konuda belediyelerin asıl notunu olur da iyi bir kar yağarsa o zaman vereceğiz.

FINDIK ÜRETİCİSİNE UYARI

Kısa adı FİSKOBİRLİK olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nden fındık üreticilerine don tehlikesine karşı uyarı yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından bazı bölgelerde fındıkta erken uyanma gerçekleştiği, yaşanan ani sıcaklık düşüşü ve kar yağışı nedeniyle özellikle orta ve yüksek kesimde don olaylarının yaşanabileceği, fındık üreticilerinin bu doğrultuda tedbirlerini alması gerektiği vurgulandı. Özellikle Karadeniz bölgesinde küresel ısınma ile birlikte iklim ve ani sıcaklık değişimlerinin fındık üzerinde olumsuz etkilerinin de olduğu belirtildi. Bu konuda fındık üreticilerimiz dikkatli olsun.

Editör: Haber Merkezi