KORAY AYDIN DEVREYE GİRDİ
İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Erkan Akbulut, Ankara’dan gelen telefon ile bu kararından vazgeçti. Akbulut gelişmeyi bakın nasıl anlattı: “İlimiz özelinde gördüğüm bazı olumsuzluklara sessiz kalmadım, kalamayacağımdan il kurucusu olduğum ve zamanımı, emeğimi vermekten asla pişmanlık duymadığım partimizden istifa ettiğimi açıklamıştım.

Ancak bu yaşıma kadar birlikte yürümekten her zaman onur duyduğum, siyasette yol başçım olarak gördüğüm Teşkilat Başkanımız Koray Aydın bey istifamı kabul etmedi. Genel Merkezimiz’de ve şehrimizde hatırını kıramayacağım büyüklerimizin, abi ve kardeş bildiğim ülküdaşlarımın da istifamı uygun bulmayışları ile hep birlikte devam etme kararı aldık.

Söz verdik; Türkiye İYİ olacak ve bunu biz başaracağız.” Bu sözlerden de anlıyoruz ki istifaların ardından Koray Aydın devreye girmiş durumda. Ancak şunu da görüyoruz ki Koray Aydın devreye biraz geç girdi. Bizce, Davut Çakıroğlu gibi partinin sözcüsü durumundaki bir isim ile yaşanan krizde de Aydın devreye girmeliydi.

GERİ DÖNECEKTİR
AK Parti Trabzon eski İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş sosyal medyayı etkin kullanan isimlerden. Ve Demirtaş akılından geçeni bir hesap düşünmeden de paylaşan bir kişilik. Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda diyor ki, “Siyasete ara vermeme her kim sebep olduysa tüm kalbimle ondan Allah razı olsun.” Bu cümleyi ne için kullandı bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki Demirtaş’ın aklı halen siyasette ve bir gün geri dönecektir.

CEVAP BEKLEYEN HESAP
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu gündem yönelik değerlendirmelerde bulundu ve dedi ki: “Pandemi süresinde işsiz kaldığı için cebindeki son 12 TL’sini eşine bırakıp intihar eden bir gencin olduğu ülkede Turizm Bakanı turizm şirketi sahibi, Eğitim Bakanı özel okul sahibi, (Eski) Ticaret Bakanı kendi firmasıyla devletle iş yapıyor. Sayın Nurettin Canikli 128 Milyar’ın 36 Milyarı hane halkında diyebiliyor. Basit hesap yapsak 36 milyar/ 20 milyon hane=1800 dolar eder. O da 10 bin TL civarı. Hangi hanedeymiş bu para? Takdir milletimizin.” Basit hesapla birlikte Başkan Hacısalihoğlu bu soruyu iktidara yöneltti. İktidarın da verecek bir cevabı vardır herhalde.

OYMAN’IN HASSASİYETİ
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman geçtiğimiz günlerde Ankara çıkarması yaptı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaretin ardından şehre dönen Oyman 10 gün kendisini karantinaya aldı. Oyman süreç ile ilgili, “Ankara dönüşü sonrası sağlık açışından ne olur ne olmaz düşüncesiyle 10 günlük bir süreçte kendimizi biraz geri çektik. Salgın döneminde biz yöneticiler öncelikli sorumluluğu kendi üzerimize almalıyız. Ziyaretlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.” Keşke toplumda herkes bu hassasiyeti gösterse. Gösterse de bu hastalık illetinden bir an önce kurtulsak.

YASAKLAR GETİRİLMELİ
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz koronavirüs pandemisi ile ilgili yetkililere çağrıda bulundu. Yılmaz, “Ramazan ayı olması sebebiyle genelde herkesin evde olduğu bu günlerde bu tablo hemen hemen her gün aynı oluyorsa iki senaryoyu hayata geçirebiliriz. Birinci olarak kesinlikle mecburi aşı uygulaması başlatılmalı ve 15 gün geç kalınan sokağa çıkma yasakları getirilmeli. İkinci olarak ise yaz ayları sıcaklarında virüsü engelleyeceği düşünülecek olurda şu anki önlemlerim devam etmesi gerekli. Önlemler çok sıkı alınmazsa önümüzdeki kış çok zor geçecek benden söylemesi.” Bizce de artık daha sert yasaklar getirilmeli.

Editör: Haber Merkezi