İSKENDER’E ÖNEMLİ GÖREV

Mekap Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Temsilcisi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Selçuk İskender, Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. OSBÜK'ün Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Selçuk İskender, yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’de planlı kalkınmayla birlikte ortaya çıkan OSB’ler, işsizliği azaltmada, sanayi yatırımlarının hızlanmasında, üretimde kalite ve verimliliğin artmasında, bölgesel eşitsizliklerin önlenmesinde, şehirlerin daha planlı ve çevreye duyarlı olarak kurulmasında, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında önemli rol oynuyor. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında bu denli önemli bir rol üstlenen organize sanayi bölgelerinin kendi aralarında yardımlaşmaları ve ortak sorunlarını çözüme kavuşturmalarını sağlamak amacıyla çatı kurum olarak hizmet Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ise yıllardır bu misyonunu lakıyla yerine getiriyor.” dedi. İskender’i bu vesile ile tebrik ediyoruz.

ÇOŞKULU FESTİVAL

Başkanlığını Hasan Keskin'in yaptığı, Trabzon Şalpazarı Eğitim KST Derneği, geleneksel hale getirdiği Çocuk ve Gençlik Festivallerinin 7.’sini başarıyla hayata geçirdi. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Hasan Keskin, herkese teşekkür ederek, gelecekte bu festivalleri dünyanın başka kentlerinde yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Şalpazarı Eğitim Kalkınma Vakfı'nın da kurulacağını belirten Başkan Keskin, daha geniş imkanlarla memleketin hizmetinde olacaklarını bildirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuşmasında öğrencilere bol bol nasihatler vererek, kendisinin ve ailesinin eğitim için yaptığı fedakarlıkları anlattı. Türkmen, “Eğitim Derneğimiz güzel işler yapmaya devam ediyor. Hasan Keskin Başkanı ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz de onların her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Aranızdan, dört yıllık üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs bizden. Hiç bir şeyin tesadüf olmadığını bilin. Tesadüf sanılan her şey, çok çalışmanın, aylarca yıllarca çalışmanın eseridir. Sizlere gösterilen bu imkânların kıymetini bilin. Her şey sizler için. Geleceğimiz sizlersiniz. Çok çalışacaksınız. Buradan dönünce tam bir kampa girmelisiniz.” dedi.

KAYABAŞI’NDA BULUŞTULAR

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü “Bir El De Sen Ver Uzaklara 2″ projesi kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarından Trabzon’a gelerek burada yaşayan öğrenci, sığınmacı ve göçmenler ile Kayabaşı’nda etkinlik düzenlendi. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, “Trabzon’a dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrenci, sığınmacı, mülteci ve göçmenler ile ev sahibi topluluğunun katıldığı bu etkinlikte yaklaşık üç yüz kişi bir araya gelerek Sosyal Uyumun ve farkındalığın arttırması konusunda güzel bir çalışma yapıldı.” diye konuştu.

ISLAK OTLARI ALMAYIN

Zaman zaman bu köşede vatandaşın tepkilerini dile getiriyoruz. İşte bir vatandaşın tepkisi: “Ben Trabzon’da çiftçiyim ve ot işi yapıyorum. Üretici olarak vatandaşları uyarmak istiyorum. Vatandaşın kandırılmaması için şu uyarıyı yapmak zorunda kaldım. Vatandaşa ‘ot yok’ denilmesine inanmayın. Vatandaş da uyanık olup ‘ot yok’ söylemine inanıp, ıslak otları almasın. Ot pazarından ot almasalar ot fiyatı düşer. Bu sene ot bol. Vatandaş istediği otu uygun fiyata alabilir. Güneydoğu'da bir vatandaş 5 bin TL verip de hayvanına yedirmez. Tarım bakanına seslenmek istiyorum bu vurguna son verilsin, bu işe çözüm bulsun. Etin kilosu 70 TL, bir ton ot 5 bin TL. Bir inek 2 ton ot yer, kepek hariç. Pazardaki simsarlar ot yok diyerek piyasayı yükseltiyorlar. Halbuki ot var ama vatandaş bilmediği için pahalıya almak zorunda bırakılıyor. Bu işe çözüm bulunursa çiftçi de rahat eder vatandaş da ucuz et yer. Bu işin çözümü konusunda, bu tür spekülasyonlar yetkili merciler tarafından engellenirse iş rayına oturur. Kurban Bayramı’nda vatandaş uygun fiyata kurbanını keser.” Umarız bu uyarılar yerini bulur.

Editör: Haber Merkezi