594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı GAMER Salonu'nda düzenlenen “Seçim Güvenliği Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmaları büyük hassasiyetle sürdürdüklerini belirtti. Seçim güvenliğini, Bakanlığın yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il, ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam koordinasyon içerisinde kapsamlı şekilde ele aldıklarını vurgulayan Yerlikaya, 12 Aralık 2023'te İller İdaresi Genel Müdürlüğünün eliyle 81 il valiliklerine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini söyledi. Bakan Yerlikaya, “Önümüzde 31 Mart mahalli seçimleri var. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle hukuk devleti sınırları içerisinde A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. 31 Mart mahalli seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı, 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi. Kolluk birimlerimize ait helikopterlerimizi, uçaklarımızı, İHA/İKU'larımızı göreve hazır vaziyette bulunduruyoruz.”

Nokta Atış - 20.04.2024 Nokta Atış - 20.04.2024

SANATA VE SANATÇIYA BÜYÜK DESTEK SUNACAĞIZ!

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, görev süresi boyunca sanata ve sanatçıya destek olacağını vurguladı. Aydın, “Trabzon deyince hiç kuşkusuz sanatsal başarılarımız akla geliyor. Göreve geldiğimizde bölgemizdeki sanatçılarımıza destek sunup, Ortahisar’ımızın ve şehrimizin sanatsal başarılarına yeni başarılar katmak için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Açıkladığımız projelerimizde sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer zaten görülmekte. Kültür ve sanat adına ilçemizin beklentilerini biliyoruz ve bu beklentiler görev süremizde karşılık bulacak.” dedi.

İKRAMİYELERİN ÖDEME TAKVİMİ BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından, emeklilere verilecek Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme günlerine dair detayları paylaştı. Buna göre, SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara 4 Nisan'da ikramiyeleri ödenecek. Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan'da ödeme yapılacak. Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlara 2 Nisan, 3, 4 ve 5'i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek. Bakan Işıkhan, paylaşımında, “Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Türkiye'de işsizlik oranı, 2023'te bir önceki yıla göre 1 puan azalışla yüzde 9,4'e gerileyerek, son 10 yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye İstatistik Kurumu, “İş Gücü İstatistikleri 2023” verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde işsiz sayısı geçen yıl 2022'ye kıyasla 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, geçen yıl bir önceki yıla göre 1 puan düşerek yüzde 9,4'e geriledi. 2022'de işsizlik oranı yüzde 10,4, işsiz sayısı ise 3 milyon 582 bin kişi olarak açıklanmıştı. İşsizlik oranı 2013'te yüzde 8,9 seviyesindeydi. Böylece işsizlik oranında son 10 yılın en düşük seviyesi görüldü.