AŞIDA SARIYA DÖNDÜK
Trabzon, aşı vurulma oranlarında sarı kategoriye geçti. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da yaptığı açıklamada, “Değerli halkımız, aşı vurulma oranlarında sarı olmayı başardık. Katkıda bulunan herkese toplum sağlığı adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra yine hızla mavi olabilmek adına diğer aşı olmamış kişileri de bu seferberlikte hızlı hareket etmeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Vaka sayılarının korkutucu boyuta geçtiği bugünlerde herkesi aşı vurulmaya davet ediyoruz. Çünkü bu işi aşısız aşamayacağız.

BÖLGEDE NEDEN SEL OLUYOR?
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede yaşanan sel felaketi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bektaş şunları dile getirdi: “Haziran-Temmuz- Ağustos aylarında sıcaklıkların pik yaptığı günlerde buharlaşan Karadeniz suyu yükseliyor. Zigana Dağları nemli havayı kısmen engellese de Kaçkarlar yağışın güneye geçmesine asla müsaade etmiyor.

Sonuç, aşırı sel. Kaçkar Dağları’nın yüksekliği 3930 metreye ulaşırken, Zigana Dağı 2000 metredir. Dağların dikliği ve yüksekliği yağış miktarı ile doğrusal ilişkilidir. Bu yüzden Rize, Trabzon’dan daha fazla yağış alır. Kaçkar Dağları’nın eteklerinde yer alan Rize-Arhavi-Hopa gibi bölgeler 1. derece sel alanı, daha alçak olan Zigana Dağları etekleri altındaki Trabzon ve çevre ilçeleri 2. derece sel alanı bölgeleridir.” Prof. Dr. Bektaş’ın bu açıklamalarına dikkat etmek gerek.

GENELGE GÖNDERİLDİ
Kovid-19 vaka sayısının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı şekilde okullarda eğitimin 6 Eylül'de yüz yüze başlayıp başlayamayacağı tartışılırken, 13 Eylül'de açılması planlanan üniversitelerde yüz yüze eğitim yönünde bir adım daha atıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, yurtların 3 Eylül'den itibaren üniversitelilerin hizmetine açılacağını belirterek, salgında izolasyon amacıyla kullanılan bakanlık yurtlarının en geç 31 Temmuz'a kadar tahliye edilmesini istedi.

Genelge, “31 Temmuz itibarıyla zorunlu karantina uygulaması bitiyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. İzolasyon yurdu olarak kullanıldığı tarihten bu yana 143 bin 289 kişinin yurtlarda barındığının kaydedildiği genelgede, 13 Temmuz 2021 itibarıyla 58 ilde bulunan 64 yurtta, 142 kişinin Sağlık Bakanlığı personeli, 28 kişinin sosyal izolasyon ve gözlem merkezinde tedavi gören vatandaşlar, 922 kişinin zorunlu izolasyon altına alınan vatandaşlar olmak üzere toplam bin 92 kişinin barındırılmaya devam edildiği bilgisine yer verildi. Temennimiz koronavirüs pandemisi ile mücadelede kısa sürede vaka sayılarının kontrol altına alınması ve hayatın eski düzenine geri dönmesi.

TİCARET BORSASI GURURLANDI
Trabzon Ticaret Borsası’nın hizmet kalitesinde sürekliliğini sağlamak için uyguladığı TSE EN ISO 9001:2015 Standardının birinci gözetleme tetkiki, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapıldı. TSE tetkikçisi Ertuğrul Altındağ tarafından yapılan tetkikte Trabzon Ticaret Borsası başarılı bulundu. Altındağ, borsanın kalite yönetim sisteminde yaptığı incelemeler sonucunda birimlerin başarılı ve sisteme uyumlu çalıştığını ifade etti. TSE ISO 9001:2015 Standardı birinci gözetleme tetkikine Genel Sekreter Nazlı Genç, Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu Özlem Arslantürk ve birim sorumluları katıldı. Trabzon Ticaret Borsası’nı kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi