RESMİ DİL LAÇKALAŞTI

Son günlerde görmekteyiz ki kamu kuruluşlarından ve belediyelerinden gelen haberlerde resmi dilden çok uzaklaşıldı. Geçilen haberlerin girişleri methiyelerle dolu. Böyle bir şeye neden gerek duyuluyor bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki bu dil kullanımı resmiyetten çok uzak. Bu konuda, bu haberleri yazan ve medyaya servis eden arkadaşlarımızı uyarmış olalım.

ŞALPAZARILILARA MİSAFİR OLDULAR

Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği geleneksel dayanışma gecesine katılmak için Almanya’ya giden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarlılar Derneği Başkanı Murat Bektaş’ın misafiri oldu. Bektaş, akşam yemeğinde buluşan heyete faaliyetler hakkında bilgi verdi. Balta ve Zorluoğlu, derneğe çalışmalarında başarı diledi.

GENÇLERİMİZİ KULLANMAYIN

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır tabiri caize açtı ağzını, yumdu gözünü. Bakın Mısır neler dedi: “Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 17 Şubat Anadolu Lisesi Okul idaresi. Siyasi kimliğe sahip kişilerin okullara gidip siyasi propaganda yapmasına ilçe milli eğitim müdürlüğü ve okul idarecilerimiz izin verdi mi? Vermişse suç işlediler, vermemişse daha vahim. Anayasa’nın 42. maddesinin 9. fıkrası, Millî Eğitim Temel Kanunu’nun 2. ve 3. maddesine göre okullarda siyaset yapılamaz. Üzülerek görüyoruz ki, son dönemlerde okullarımız siyasi propagandalara alet edilmekte, kamu görevlisi olduğu gerçeğini unutan ya da kendisini siyasi iktidarın karşısında mecburi hisseden yöneticilerce, öğrencilerimize yönelik yönlendirme ve siyasi çalışmaların yapılmasına zemin hazırlanmaktadır. Gençlerimize iş verin, gelecek verin, hayallerinin gerçekleşmesini sağlayacak imkânlar verin. Zamanında bu gençler bu tür beyin yıkama organizasyonlarının bedelini çok ağır ödedi. Bu yönlendirmelerle birçok yanlış gurupların kucağına itildi. Bu hatalardan ders çıkarmamız gerekirken siyasi ikbal uğruna gençlerimizi kullanmayın. Resimleri genç kardeşlerimizi düşünerekten paylaşmıyor lakin cevap ve özür bekliyoruz.” Başkan Mısır’a cevap gelecek mi acaba, biz de merakla bekliyoruz.

KTÜ’NÜN BAŞARISI DİKKAT ÇEKİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olan Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı öğrencisi Simge Oğuz Saka, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aydın danışmanlığındaki çalışması ile TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı’nca yürütülmekte olan 2214/A Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında, İsviçre Geneva Üniversitesi'nde 6 aylık Araştırma Bursu almaya hak kazandı. Bu gelişmeyi KTÜ şu sözlerle tebrik etti: “Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” Biz de son dönemde başarıları ile dikkat çeken KTÜ’yü tebrik ediyoruz.

KARALTIN YENİ YERİNDE

Trabzon hasırını yurt içi ve yurt dışında tanıtan Karaltın, yeni yerine taşındı. Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Caddesi Karaltın İş Merkezi’nin 6. ve 7. katında 600 metrekare alanda hizmet verecek olan Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Trabzon hasırının yanı sıra, 14, 18, 22 ve 24 ayar altın çeşitleri ile Trabzon başta olmak üzere ülkemize ve yurt dışına hizmet edeceklerini söyledi. Kara, “Trabzon hasırının duayeni olarak, mevcut yerimizden daha modern, daha ferah bir alana taşındık. İnşaat çalışmalarımızı bitirdik. Trabzon’umuzun istihdamına da katkı sunacağız. İlk etapta 25 olan personel sayımızı 50’ye daha sonra 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Allah mahcup etmesin.” dedi.

Editör: Haber Merkezi