ÖZAK SAHAYA İNDİ
Kim ne derse desin Faruk Özak gerek sporda gerekse siyasette lafının ederi olan Trabzon’da önemli bir isimdir. Konuştuğunda karşılığı olan, fikir beyan ettiğinde de yerine getirilen bir değerdir.

Hem Trabzonspor’da görev yaptığı süreçte hem de siyaset arenasında lider kişiliği ile dikkat çekmiştir.

Bunları neden yazdık, çünkü Özak yaklaşık bir aylık süreçte birçok açılışta, birçok etkinlikte, birçok faaliyette ön plana çıkmaya başladı. Uzun süredir gündemden uzakta kalan Özak yeniden sahaya indi denilebilir. Olması gereken de buydu.

Siyasette de önemli bir gelişme Özak’ın yeniden boy göstermesi. Bakalım Özak’ın bu hareketliliği önümüzdeki günlerde nelere gebe olacak.

MERAK ETTİK!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hafta sonunu bölgemizde geçirdi. Önce Trabzon’da ardından Rize’de boy gösterdi.

Biz de merak ettik, geçtiğimiz günlerde Trabzon İl Müftülüğü ülkenin gündemine oturmuş ve ülkenin kurucusu üzerinden tartışmaların gölgesinde kalmıştı.

O gün bugündür İl Müftüsü’nden tek kelam açıklama duymadık. Gerçi daha önceleri de İl Müftülüğü muhatabı olduğu konularda cevaptan kaçınmıştı.

Neyse gelelim konunun özüne bizim merakımız hemen her alanda bölgemizde açıklamalarda bulunan Erbaş, Trabzon İl Müftülüğüne İncirlik Camisine asılan Atatürk fotoğrafını neden kaldırmak istediklerini sordu mu? Sorduysa ne cevap aldı?

Dedik ya bu konuyu cidden çok merak ettik, çünkü 30 Ağustos’a denk gelen günde dahi Ulu Önder’in ismi cuma hutbesinde geçmemişti.

Bizce Diyanet Başkanı konuyu açmamıştır bile. Umarız yanılıyoruzdur.

GAFLETE DÜŞMEYELİM
Uzunsokak’ta Ortahisar Kaymakamlığından boşalan tarihi bina çok tartışıldı sonunda akıbeti belli oldu. Göç İdaresi ile gerilen ortam binanın Turizm ve Kültür İl Müdürlüğüne verilmesi ile yatıştı.

Ancak şimdi Trabzon’u yeni bir gündem bekliyor. Tabakhane’de Trabzon Merkez 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin yanında yer alan tarihî binanın yenileneceğini duyduk.

Uzun süredir boş duran binanın yenilemesinin ardından nasıl kullanacağı konusu da vatandaşın aklında soru işareti. Çünkü o binanın da Trabzon için çok önemli bir tarihî derinliği var.

Ulu Önder Atatürk’ün şehri ziyaretinde o binanın önünde verdiği fotoğraf karesi tüm Trabzonluların hafızasında. Bu bina için de falanca oda, filanca dernek ortaya atılırsa şaşırmamak gerekir.

Gerçi Trabzon’da bu işler böyle yürüyor ki birileri ortaya atılıyor. Keza tarihî Ortahisar’da tarihî binalardan birinin nereye verildiği malûm!

Ancak bu tarihî binanın, bu tarihî hüviyetine uygun şekilde kullanılması gerekli... Aman ha orada da bir gaflete düşmeyelim. Hatırlatmış olalım.

BU SORUN NE ZAMAN SON BULACAK?
Trabzon’un son yıllardır en büyük sorunlarından biri hava kirliliği... Dün gazetemizin manşetinde de bu konuyu ele aldık ve Beşirli’deki hava kalite izleme istasyonunun adeta alarm verdiğini ifade ettik.

Düşünün, soğuk havalar gelmedi. Kaloriferler yanmadı, sobalar yakılmadı. Ama buna rağmen Beşirli’deki hava “hassas” seviyede. Bu ne demek? Kış aylarında hava kalitesinin tehlikeli boyuta geleceği aşikâr...

Kentin yetkilileri artık buna bir çare bulmalı. Tabii doğal gaz, kömür derken araç egzozlarından çıkan dumanlar unutulmamalı. Burada da görev Trabzon Emniyet Müdürlüğüne düşüyor.

TURAN GENEL MERKEZDE
CHP Akçaabat İlçe Başkanlığına adaylığını gayrı resmî bir şekilde açıklayan İl Başkan Yardımcısı Bayram Turan, CHP Genel Merkezini ziyaret etti.

Dün gerçekleştirdiği ziyaretin ardından CHP Spor Kurulunun 3. olağan seçimli toplantısına katılan Turan’ın Ankara’daki ziyaretinde ilçe başkan adaylığına dair birtakım görüşmeler yapıp yapmadığı ise şimdilik belirsiz.

Editör: Haber Merkezi