BÜYÜKŞEHİR’DEN ALKIŞLIK İŞ!
Trabzon’da Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen çalışma ile otobüs duraklarına yerleştirilen yapay zekâ tabanlı dijital ekran, maskesi olmayan vatandaşları yakalayarak uyarı veriyor. Düzenek sayesinde durakta beklerken maske takmayan vatandaşların yüzü, özel yazılım sayesinde koronavirüse dönüşüyor.

Dijital ekranda yüzlerinin Korona virüse dönüştüğünü gören vatandaşlar, kısa süren şaşkınlıklarının ardından maskelerini takarak durumdan kurtulmaya çalışıyorlar. Yapay zeka ile de olsa Korona virüsü yüzlerinde görenler, maske takma konusunda daha bilinçli davranmaları gerektiğini anladıklarını dile getiriyor. Büyükşehir’i bu çalışmasından ötürü kutluyoruz.

FATİH HASTANESİ DİKKAT ÇEKİYOR
Fatih Devlet Hastanesi pandemiye rağmen hizmet kalitesinden ödün vermiyor. Başhekim Op. Dr. İsmail Ulusal önderliğinde, sağlık konusunda zor bir dönemden geçmemize rağmen güzel işlere imza atılıyor. Hasta ve hasta yakınlarına kaliteli hizmet sunan hastane yönetimini tebrik ediyoruz. Şu da gözümüzden kaçmadı ki kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde hastane sokak hayvanlarına da sıcaklığı ile adeta ev sahipliği yapıyor.

MELEK’İN HASSASİYETİ
Trabzon’un yaşayan tarihidir eski Belediye Başkanı Hasan Melek. Derlediği arşivi ve kent hassasiyetine dair açıklamaları ile de şehrin bilirkişisidir. Melek yıllardır şehrin olmaz olmazının Güney Çevre Yolu de demir yolu olduğu konusundaki görüşünü altını doldurarak savunuyor. Melek’in ilerleyen yaşına rağmen bu enerjisine hayranız ve kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

ESNAF KAN AĞLIYOR
Koronavirüs pandemisi nedeni ile kısıtlamalar getirilmiş olduğu için esnaf tabiri caizse kan ağlıyor. Sohbet ettiğimiz bazı esnaflar “siftah” bile yapmadan işyerlerini kapattıklarını dile getiriyor. Bütün sektörleri etkileyen koronavirüs belası ile mücadelede esnafın da derdine dermen olacak bir desteklemeye gidilmeli diye düşünüyoruz. Çünkü esnaf toplumun can damarıdır ve kaderine terk edilmemelidir.

SONRA DUYMADIK DEMEYİN
Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı; Kavaklı Mahallesi, Darıca Mahallesi, Salacık Mahallesi'nde 03.12.2020 tarihinde 08:00 ile 15:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı; Pelitli Mahallesi, 1.Nolu Bostancı Mahallesi, Çilekli Mahallesi, Kavala Mahallesi ve Dolaylı Mahallesi'nde 05.12.2020 tarihinde 07:00 ile 14:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı; Pelitli Mahallesi, 1.Nolu Bostancı Mahallesi, Çilekli Mahallesi, Kavala Mahallesi ve Dolaylı Mahallesi'nde 06.12.2020 tarihinde 07:00 ile 14:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı; Gürbulak Mahallesi ve Bostanoğlu Mahallesi'nde 03.12. 2020 tarihinde 08:30 ile 15:30 saatlerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Sonra biz duymadık demeyin.

Editör: Haber Merkezi