ATAMAN BEŞ MAAŞ BAĞIŞLADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na beş aylık maaşıyla destek oldu. Ataman, “Bizbize yeteriz Türkiyem. Kampanyasına bizde 5 maaşımızı bağışlayarak katılıyoruz” dedi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
CHP Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Görkem Mumcu, belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Mumcu, “Belediyemizin çalışmalarını takip etmek amacıyla sokağa çıktım, şehir merkezlerinde dezenfekte çalışmalarını gördüm bunlar yapılması gereken şeyler. Zira göz önündeki bölgeler dezenfekte edilmekte mahalle aralarındaki sokaklarımıza hiç bir çalışma yapılmamakta, aynı çalışmaların ara sokaklarımıza ve mahallelerimize yapılmasını temenni ederim.

Temizlik işlerimizin bir an önce mahalle aralarına dezenfekte çalışması başlatması gerekiyor, ama bunları yaparken belediye çalışanları ve ekiplerinin de virüse dikkat etmelerini biz vatandaşlar evde kalarak sağlamamız gerekir. Değerli Akçaabat halkı lütfen çöplerimizi saatinde bırakıp hijyene dikkat edelim bir nebzede olsa her konuda katkı sunalım. Belediyemizi birlik ve beraberlik içerisinde halk ile birlikte daha çok çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Mumcu bu konuda haklı. Ara sokaklarda da aynı hassasiyet gösterilmeli. Belediye gibi vatandaş da tabi ki üzerine düşeni yapmalı.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARA TEBRİK
Trabzon'un Of ilçesinde gönüllü öğretmenlerce, sağlık personelinin kullanması için maske ve siperlik üretiliyor. İlçede Halk Eğitim Merkezinde görev yapan usta öğreticiler tarafından başlatılan gönüllü çalışmalar kapsamında pamuklu kumaştan maske yapımına başlamıştı. Ardından Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri de 3D yazıcı ile koruyucu siperlik üretimine geçti.

Üretilen maske ve siperlikler İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından Of Devlet Hastanesi Başhekimi Şaban Uysal'a hediye edildi. Kabahasanoğlu, burada yaptığı açıklamada, zor günlerin el birliği ile aşılacağını belirtti. Bu özverili çalışmaların bir çok il ve ilçede yapıldığına şahitlik etmekteyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

KARARI ÖĞRENCİ VERECEK
YÖK'ün üniversite öğrencileri için erteleme ve kayıt dondurma hakkı tanıması Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), lisansüstü eğitimde tez aşamasında olan öğrencilerin tez döneminde öğretimlerine uzaktan devam edebilmelerine ya da kayıt dondurma işleminden yararlanıp yararlanamayacaklarına, tez danışmanının görüşü alınarak üniversite yönetim kurulunca karar verileceğini bildirdi. Şimdi öğrenciler bu açıklamalara dikkat edip bahar dönemi için karar verecek. Umarız öğrenciler gelecekleri için doğru bir karar verirler.

DOĞRU OLAN YAPILDI
Birçok ilde polis ekipleri, kuyruklarda 'sosyal mesafe' kuralına uyulmadığı için banka önlerine 1’er metre arayla demir bariyerler yerleştirdi. Bariyerler ile kuyruklarda salgına karşı önlem alınmasının amaçlandığı belirtildi. Emniyet bu uygulama ile doğra olanı yaptı. Kendi sosyal mesafesini koruyamayan vatandaş için gidilen bu uygulama takdirliktir.

KARANTİNA GÜNLERİ
Trabzon'un Hayrat ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan 3 mahalleye giriş ve çıkışlar, jandarma ekiplerince kapatıldı. 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olduğu yerleşim yerlerinde önlem amacıyla başlatılan karantina uygulamasının ardından jandarma ekipleri, mahallelerin giriş ve çıkış noktalarını ulaşıma kapattı.

Mahallelere gelen sağlık ekipleri ise bölge halkını sağlık taramasından geçirdi. Karantina süresince mahallelinin ihtiyaçları, görevliler tarafından karşılanıyor. Karantina altındaki vatandaşlarımıza, “Bu günleri atlatacağız, biraz sabır” diyoruz.

OKUMAK İYİDİR
AK Parti Trabzon Kadın Kolları evde kalmayı fırsat bilip kendilerini kitap okumaya adadı. Bu durumu Başkan Meryem Sürmen şöyle duyurdu: “Yaşadığımız bu zorlu günlerde hazır evde kalmışken okumak için kenara ayırdığımız tüm kitapların sayfalarını çevirme vaktidir. AK Kadınlar her dönem ve her durumda okuyor, okumaya destek oluyor.” Biz de kendilerini kutlayıp okumak her zaman, her yerde iyidir diyoruz.

Editör: Haber Merkezi