KADES’İN FAYDASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin emniyet müdürünün hazır bulunduğu, video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele, asayiş ile aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik sunum yapıldı, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin denetimiyle ilgili konular görüşüldü.

Emniyet müdürlerinin yaptığı sunumların ardından konuşan Bakan Soylu, kadına yönelik mücadelenin önemli olduğunu belirterek, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir gündem yürütülmeye çalışıldığını söyledi. Kadına yönelik şiddet konusunu siyasi arenaya çekmek isteyen, bunu planlayan bir küresel aklın söz konusu olduğunun ortada olduğunu belirten Bakan Soylu, “Mevcut durumda 6284 Sayılı Kanun kapsamında kadın cinayetleri, 2018'de 279, 2019'da 336 ve 2020'de ise 267 olarak kayıtlara geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, KADES uygulamasının önemine vurgu yaparak, “Şu ana kadar 1 milyon 919 bin kadın, KADES uygulamasını indirmiştir. 105 bin 372 kişi ihbarda bulundu. Bu ihbarlardan 54 bin 488'i de asıllıdır.” açıklamasında bulundu. Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından KADES uygulamasının ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

MAVİYE KADAR DEVAM
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu üç gün boyunca muhtarlar ile bir araya gelerek pandemi ağırlıklı toplantılar gerçekleştirdi. Toplantılarda; salgın sürecinde alınan tedbirler ve vaka sayılarının azaltılması için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Vali Ustaoğlu bu toplantıları şehrin tüm dinamikleri ile gerçekleştiriyor ve görünen o ki Trabzon Mavi kategoriye geçene kadar da bu toplantılar devam edecek. Vali Ustaoğlu’nun bu çalışmalarını Trabzonlu da takdirle takip ediyor.

BALTA’NIN MESAJI!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve projeyi yapacak olan firma arasında sözleşmesi imzalanan, Ganita-Faroz Projesi ile ilgili TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta mesaj yayınladı. Balta sosyal medya hesabından projeye ait görselleri paylaşırken bir de şiir yazması dikkat çekti.

Balta mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ganita Moloz Faroz, Oradan göründü Yoroz. Faroz'un önü damdır, Ne keder ne de gamdır. Güzel şehrimizin sembolleri Ganita ve Faroz Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından kentsel tasarım projesi kapsamında çok güzel bir görünüme kavuşacak. Trabzonumuz için hayırlı olsun.” Balta’nın şiirli paylaşımı oldukça da beğeni aldı.

KUŞKUNUZ OLMASIN!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Turgay Şahin iki senelik görev süresi ile ilgili açıklama yaptı. Şahin şunları söyledi: “Sevgili Trabzon'lular: İki yıl önce sizlerin takdirleri ile arkadaşlarımızla birlikte bu onurlu göreve seçildik. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizin ve ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında grup olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye çalıştık. İlimizin ve ilçemizin yararına olan tüm çalışmalarda mevcut yönetime gereken desteğimizi verdik, yararına olmayacağına emin olduğumuz çalışmalarda ise her türlü muhalefetimizi sürdürdük.

Önümüzdeki süreçte de, sizlerin destek ve önerilerinizi de dikkate alarak, şeffaflıktan yana, ilkelerimizden asla ödün vermeden, yolumuza devam edeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Görevler ve makamlar değişir, ancak asıl olan yöre halkımızın mutluluk ve refahıdır. Hep birlikte dayanışma ruhuyla, bu olağanüstü günlerin de üstesinden geleceğimize inanıyor, sağlıklı, mutlu nice yıllar geçirmenizi temenni ediyorum.”

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU YAPTI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç son dönemde esnaf ziyaretlerine ağırlık verdi. Genç ziyaretlerini sosyal medya hesaplarından da paylaşmayı ihmal etmiyor. Bu paylaşımlarda gönül belediyeciliği vurgusu da yapılıyor. Genç gerçekleştirdiği Kemeraltı ziyaretini şu sözlerle duyurdu: “Gönül belediyeciliği anlayışıyla halkımız ve esnafımızla iç içe olmaya devam ediyoruz. Kemeraltı esnafımızı ziyaret ederek, talep ve önerilerini dinledik. Esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.”

DUYARLI OLALIM!
Türkiye’de yeni tip koronavirüs vaka sayısında artış devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın illere göre risk durumu haritasına göre, Türkiye’de birçok yer kırmızıya boyandı. Türkiye’de vaka artışının başından beri yaşandığı Karadeniz Bölgesi’nde artışların nedenleri belli oldu. KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Gürdal Yılmaz, kent genelinde en büyük sorunun aşı olduğunu kaydederken, “Yoğun bakımda yatanların neredeyse tamamı aşı olmaktan kaçınan 65 yaş üstü vatandaşlar.” dedi. Vatandaşlarımızı tekrar aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi