ÖZDİN ÜZDÜ

Şalpazarı MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özdin’in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Düzköy Aile Kabristanlığı’nda defnedilecek. Biz de bu vesile ile Özdin’e Allah’tan rahmet diliyoruz.

SAATLER DEĞİŞECEK

Trabzon’da yaz aylarının gelmesiyle başlayan turist yoğunluğu, esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayan turistik hareketlilik, haziranın ilk haftasında düşerken geçen hafta itibariyle yeniden başladı. Yaşanan bu turist hareketliliği esnafın yüzünü biraz olsun güldürürken, ortaya dikkat çeken bir sorun çıktı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten iş yapmakta zorlanan Trabzon esnafı, bu kez de iş yerlerini gece 12.30’da kapatma zorunluğu ile karşı karşıya kaldı. Trabzon’da denetim yapan zabıta ekipleri, esnaflara bu noktada sürekli uyarı yaparken, turizm sezonunda iş yerlerini daha uzun süre açık tutmak isteyen Trabzon esnafına Ortahisar Belediyesi’nden müjdeli haber geldi. Ortahisar Belediyesi, iş yerlerinin 12.30’da kapatma kararını, 01.30’a çıkarma yönünde karar aldı. Alınan bu karar bu ay yapılacak ilk Ortahisar Belediye Meclis Toplantısı’nda karara bağlanacak. Bakalım esnaf 1 saatlik uzamadan memnun kalacak mı.

PAZARKAPI MAHALLESİ YABANCIYA KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yabancıların ikametine kapatılan mahalleleri açıkladı. Açıklanan mahaller arasında Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi’nin bulunması da dikkat çekti. Trabzon Pazarkapı Mahallesi bilindiği gibi uygulanan Kentsel Dönüşüm nedeniyle birçok ev yıkılmış, kalan eski evler de çoğunlukla yabancılara kiraya verilmeye başlanmıştı. Türkiye’de ise 1 Temmuz itibariyle 62 ilde ikamete kapatılan mahalle sayılarının 1169’a çıkarıldığı görüldü.  Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır.” ifadelerine yer verildi.

EBELERE EĞİTİM

KTÜ Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Tıbbi Simülasyon Merkezi’nde Ebelere yönelik “Obstetrik Alanda Temel Düzeyde Simülasyon Eğitici Eğitimi” kursu, 3-4 Haziran 2022 tarihinde düzenlendi. Kurs kapsamında öncelikle Tıbbi Simülasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özgür Tatlı katılımcılara simülasyon merkezinde yer alan tüm birimleri tanıttı. Teori ve uygulamalı eğitim verilen kursta, simülasyon eğitiminde senaryo yazımı, senaryonun yüksek geçerlikli doğum maketiyle uygulanması, uygulama sonrası debrifing yapılması, standarize hasta uygulaması gibi konular işlendi.

Kursa İnönü Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Gülhane ve İstanbul Hamidiye SBF, Karabük Üniversitesi,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi SBF Ebelik Bölümü akademisyenleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı. Kursta, simülasyon merkezinde eğitmen olarak görev alan Müdür Doç. Dr. Özgür Tatlı, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Songül Aktaş, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Kağan Özkaya ve Dr. Öğretim Üyesi Bilge Tuncel, Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Yeter Kurt görev aldı. Eğitimde, teknik ve donanım desteği Öğr. Gör. Ebru Turhal ve Uzman Hemşire Fulya Butmaz tarafından sağlandı.  Kurs sonunda sınav yapılarak sınavda başarılı olan katılımcılara, KTÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (SEM) aracılığıyla eğitim sertifikası verildi.

Editör: Haber Merkezi