İKTİDARDAN AĞIRALİOĞLU’NA DESTEK GELDİ
HDP'nin terörle arasına mesafe koyamayan açıklamalarına, bir de sözde soykırımı tanıma çağrısı eklenince İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu çok sert mesajlar verdi. Ağıralioğlu, “Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!” derken, HDP bu çıkışa sessiz kalmadı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, sert sözlere hakaretle karşılık verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, HDP’nin Türk halkını ‘soykırım’ ile suçlayan bildirisine şu sert ifadelerle tepki gösterdi: “Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlâksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır. Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz!”

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu bu sözleri krize çevirecek bir ifade ile yanıt verdi. Kenanoğlu, “Yavuz it havlamış yine...” ifadelerini kullandı.  Kenanoğlu, hakaret içerikli sözlerinin tepki çekmesi sonrası bir paylaşım daha yaparak şu ifadeleri kullandı: “Yavuz İt bir kavramdır. Türkçeyi Türk Atasözlerini bilenler bunu bilir. Bir kişiyi değil bir tanımı ifade eder. Bu tanıma uyduğunu düşünen herkes üzerine alınabilir.”

Daha sonra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Ağıralioğlu'na yapılan hakarete tepki gösterdi. Cora, “HDP’nin ‘soykırım ile yüzleşin’ yönündeki ahlaksız beyanlarına verdiği cevap nedeniyle Sayın Yavuz Ağıralioğlu beyi tebrik ediyorum. Altın akçe gibi doğru sözün de milliyeti yoktur. Bu açıklama nedeniyle ülke ve millet düşmanları tarafından kendisine yapılan hakaretleri ise kınıyorum.” dedi.

Ayvazoğlu ise, “Hemşehrimiz Sayın Yavuz Ağıralioğlu’na yönelik hakaret ve edepsizliğinizi size misliyle iade ederken terör örgütü taşeronluğunuza ve bu çirkin yüzünüze rağmen sizinle kol kola seçimlere girmiş herkesi de bir kez daha kınıyorum.” ifadelerini kullandı. Bizce de Ağıralioğlu HDP’ye gereken cevabı vermiştir.

ALPER UYARDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tam kapanma’ sürecini açıklamasının ardından hem ülkede hem de Trabzon’da trafik yoğunluğu vatandaşların tepkisini çekmiş ve tepkiler dile getirilmişti. Özellikle liman kavşağındaki yoğun trafik görüntülerine vatandaşlar, “Bu nasıl tam kapanma, neden herkes dışarıda.” tepkisi göstermişti. Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper önceki gün denetimleri yerinde incelerken tepki çeken görüntülere açıklama getirdi. Alper, Trabzon’a günde 10-15 uçakla birlikte, 2 bin-2 bin 500 civarında yolcu geldiğini ve onları karşılamaya giden 500-600 kişi olduğunu belirtti.

Alper, bunun yanında TIR’ların, gıda tedarikinin, sağlık çalışanlarının da olduğunu dile getirerek yoğunluğun normal karşılanması gerektiğini söyledi. Alper, denetimler konusunda kimsenin şüphe duymamasını özellikle vurgularken görev belgelerinde ikametleri ile çalışma yerleri dışında olanlara ceza kesildiğini söyledi. Vatandaşlara uyarıda da bulunan Alper şunları söyledi: “Marketlerimiz ve fırınlarımız açık ancak lütfen çocuklarımızı alıp gitmeyelim, birer kişi gidelim.” Alper’in açıklamalarına vatandaşlarımızın kulak vermesini temenni ediyoruz.

AĞAÇLAR BAKIN NEDEN KESİLMİŞ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Sülüklü Mezarlığı’nda yer alan selvi ağaçlarının kesilmesi ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ortahisar ilçesi Kaymaklı Mahallesi’nde bulunan Trabzon Şehitliği'ndeki bazı selvi ağaçları orman mühendislerinin tespiti sonucu bir hafta önce kesilmiştir. Mühendisler tarafından tutulan tutanakta; Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğunda bulunan 1 Nolu Asri (Sülüklü) mezarlığımızda, şehitliğin etrafında bulunan selvi ağaçlarının köklerinin şehit mezarlarının kenar mermer bordürlerinde oynamalar meydana getirdiği, ağaçların yapraklarında bulunan reçine bezlerinden akan reçinenin mermerlerde lekelenmeler oluşturduğu, rüzgârlı havalarda ağaçlarda kuruyan dalların mezarların yanında bulunan bayrak direklerinin düşmesine neden olarak mezarlara zarar verdiği, ayrıca kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar için de tehlike arz ettiği tespit edilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi olarak çevre, yeşil ve doğa hassasiyetimiz herkesin malumuyken, uzman görüşü ve talebi olmadan ağaç kesim işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu bile olamaz. Ayrıca şehitlerimizin mezarlarına zarar verdiği için orman mühendislerinin tespiti sonucunda kesilen ağaçların yerine daha uygun türde ağaç dikimi gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Umarız konu açıklığa kavuşmuştur.

Editör: Haber Merkezi