BIKTIRDILAR!
Hemen her gün bir belediyenin basın sorumlusu ya da bir milletvekilinin danışmanından telefon alıyoruz, “Şu isimli gazeteciyi tanıyor musun diye.” Sorduğu isme bakıyoruz gazetecilikle alakası yok! 150-200 TL’ye bir internet sitesi kurup belediyeleri ya da siyasetçileri “medya” kalkanı ile tehdit veya alakasız bir haber ile fatura kesmeye kalkıyorlar. Tamamen duygusal yani olay. Bi bitmedi gitti bunlar. Onların yüzünden işini hakkı ile yapanlar da zan altında kalıyor. Artık bu internet medyasına bir otokontrol gelmeli. Yetkililer bu konuya eğilmeli.

AÇILMAYAN TELEFON YAPILMAYAN İŞ!
Malum pandemi var ve eğitim kurumları da online sistem üzerinden süreci devam ettiriyor. Bu eğitim kurumlarından birisi de Karadeniz Teknik Üniversitesi. Ancak Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ya sistemin yetersizliğinden ya da Öğrenci İşleri ve bölüm sekreterliklerinde görev yapan personellerin iş bilmezliğinden üniversitenin imajı zarar görüyor, öğrenciler de mağduriyet yaşıyor. Bir öğrenci sıkıntısını gidermek için Öğrenci İşleri’ni aradığında en az üç-beş kez ararsa ancak karşısında bir muhatap bulabiliyor.

Bulduğu muhatap da sıkıntısını gidermek konusunda kendisine yardımcı olmak yerine topu başka bir birime atıyor. Sonra aktarılan birime bağlanabilmek için de yine aynı şekilde üç-beş kez numara çevirmek gerekiyor. Bölüm sekreterliklerinde de durum farksız. İzne çıkan sekreterin yerine bakacak isim donanımsız olduğunda mıdır bilmiyoruz ama “Ben size yardımcı olamayacağım sekreterimiz izinde, üç gün sonra göreve dönecek konuyu o bilir” diye cevap veriyor .

Yine üniversitesinin sıkıntıların aşılması için oluşturduğu mail sistemine atılan mailler ile ilgili de bir geri dönüş yapılmıyor. Hal böyle olunca öğrenciler mağduriyet yaşıyor. Mesela sıkıntısı giderilemeyen bir öğrenci dersi transkriptinde görülmesine rağmen online sisteme ekletemediği için sınavlara giremiyor. Bu mağduriyet bir şekilde giderilmeli. Yeni Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın iyi niyetli çalışmalar yaptığını gözlemliyoruz ama bu personellerle işinin zor olduğunu da belirtmek istiyoruz.

CİĞERİM EROL’UN MESAJI
Trabzon siyasetinin sevilen yüzüdür nam-ı diğer Ciğerim Erol. Yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile biraz sıkıntılı günler geçirse de işinin başına döndü. Erol Birsen sosyal medya hesabından işinin başında olduğunu paylaşımı ile duyurarak, “Alg Ciğerim Psikoteknik Sağlık’tan huzur mutluluklar diliyoruz. Ciğerlerim maske, mesafe ve hijyene dikkat.” dedi. Erol Birsen’in çağrısına dikkat diyor, kendisine de sağlıklı bir hayat diliyoruz.

DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na İdris Aktaş, Yazı İşleri Dairesi Başkanlığı’na TİSKİ İhale Şube Müdürü Hanife Yetim asaleten, 1. Hukuk Müşavirliğine ise Av. Emine Usta vekaleten atandı. Yazı İşleri Daire Başkanı Davut Çelik, Mali Hizmetler Daire Başkanı Süleyman Aydın ise uzman kadrosuna atandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu görev değişimleriyle ilgili, “Kadrolarımızda zaman zaman değişikliklere gidebiliyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu değişim de sadece bunlardan biri. Bugüne kadar özverili çalışmalarından dolayı daire başkanı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Yeni arkadaşlarımıza da başarılar dileriz. Geniş bir aile olarak Trabzon’un gelişimi için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir’de halen yönetim kadrosunun oturamamış olduğu da dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi