KISA SÜREDE ATANMALI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu şu anda vekâleten yürütülen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine uzun süredir asaleten atama yapılmaması ile ilgili konuştu. Son derece önemli olan bu müdürlük görevine alelade birini atamak istemediklerini kaydeden Başkan Mumcu, “Şu anda göreve vekâleten Mustafa Asan bakıyor. Asaleten kimse atanmadı. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevi çok önemli bir makam. Buraya alelade birini atamak istemiyoruz. Titiz bir çalışma yapıyoruz. Bakanımızla istişare halindeyiz. İyi birinin atanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Ama şunu da söyleyeyim devlette işler yürüyor. Vekâleten bir müdürümüz bulunuyor. Sonuçta iyi bir müdürün atanması noktasında istişarelerimizi yapıyoruz. Muhtemelen yeni yılda atama gerçekleşir.” ifadelerini kullandı. Umarız kısa sürede bu atama gerçekleşir.  

VATANDAŞ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULSUN

Trabzon’da gündemde olan dolmuş zammı ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu. Dolmuş esnafının 1 TL’lik fiyat artışı talepleriyle ilgili konuşan Zorluoğlu, “Üzerinde çalışıyoruz. Onların talepleri oldu. O talebi değerlendiriyoruz.” dedi. Yeni fiyatın şoför esnafı tarafından 4 TL olarak istendiğinin hatırlatılması üzerine Başkan Zorluoğlu, “Talepleri oldu ama onların talepleri. Eğer bir fiyat artışı olacaksa, yılbaşı itibariyle ön görüyoruz. Malum yakıt fiyatları çok arttı. İlgili birimimiz UKOME, üzerinde çalışıyor. Henüz bana getirmediler. Aralık ayı içerisinde getirirler. Biz de değerlendirip kararımızı veririz.” diye konuştu. Dün de belirttiğimiz gibi 4 TL fiyat vatandaşın belini bükecektir, UKOME bunu göz önünde bulundurup karar vermelidir.
 
 

YOMRA’YA KATKI SUNACAKTIR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Belediye Meclisi’nde geçmişte yaşanan gerginliklerin sona erdiğini belirterek, artık uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti. Başkan Bıyık, “Meclis çalışmalarında sorun kalmadı. AK Parti içerisinde bize şiddetle muhalefet eden, hizmetleri engellemeye çalışan grup AK Parti’den istifa etti. Dolayısıyla Meclis aritmetiğinde de bir değişim oldu. Şu anda Yomra Belediye Meclisi'nde 6 İYİ Parti, 6 Bağımsız Üye, 4 AK Partili meclis üyesi var. Son 3 ayda olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Anormal bir gelişme yok, uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Meclis üyelerimizle iletişim kurup ilçe gündemine ve sorunlarına ilişkin toplantılar yapıp çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” dedi. Yomra aylarca tartışmaların gölgesinde kalmıştı, bu sükûnetli ortamın oluşması ilçeye de katkı sunacaktır.

KTÜ PERSONEL ALACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 39 sözleşmeli personel alınacak. KTÜ’den yapılan açıklamaya göre, 8 hemşire, 6 büro personeli, 10 destek personeli, 10 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 de teknisyen alınacak. Belirtilen unvanlarda, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın, Ortaöğretim 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSSP94), Ön lisans 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSS93), Lisans 2020 KPSS (B) grubu sınavı (KPSSP3) ile puan türü esas alınarak sıralamayla alım yapılacak. 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin başvurular 15 Aralık 2021 tarihine kadar KTÜ Personel Dairesi Başkanlığının online.ktu.edu.tr internet adresinden yapılabilecek. İş başvurusu yapacak olanlara duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi