NİCE YILLARA BASIN İLAN!
Ülkemizde resmi ilan ve reklamların dağıtımına yarım asırdan fazla süredir aracılık eden, Türk basınına en güçlü desteği veren Basın İlan Kurumu, 60. yılını kutluyor. Türkiye genelinde 81 ilde resmi ilan ve reklamların dağıtımına aracılık eden Basın İlan Kurumu (BİK), özellikle yerel basın için büyük önem taşıyor.

60. yılını yeni logosu ve genel müdürlük binasında karşılayan Basın İlan Kurumu, gazetelere kredi, basın derneklerine maddi yardım ve basın çalışanlarına faizsiz taksitli borç vermeyi de sürdürüyor. 2020 yılında baş gösteren salgının etkileriyle mücadele başta olmak üzere basın sektörünü zorlayan tehditlere karşı önlemler alan Basın İlan Kurumu, sağladığı maddi destek paketleri ve kolaylıklarla gazetelerin ve gazetecilerin yanında oldu.

AK PARTİ’DE KARAR ZAMANI
AK Parti’de ertelenen Ortahisar İlçe Kongresi için karar zamanın geldi. Seçimli kongre mi yapılacak yoksa başkanlığa bir isim mi atanacak bu hafta içerisinde büyük olasılıkla bu konunun netleşmesi bekleniyor. Aynı zamanda AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için mevcut isim Haydar Revi ile devam edilmesi yönünde de kararın açıklanması bekleniyor. Bakalım meraklı bekleyişin ardından Ortahisar’a kim atanacak.

KAYA’YA SORALIM
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, mezuniyetleri sonrası iş bulamadıkları için KYK borçlarını ödeyemeyen ve bu nedenle yasal takibe takılan üniversite mezunlarının öğrenim kredisi borçlarının silinmesi çağrısı yaptı.

Kaya şunları söyledi, “Bugün ülkemizin en büyük sorunu işsizlik. Üniversite mezunu milyonlarca gencimiz iş bulamıyor. İş bulamadıkları için de öğrencilik yıllarında aldıkları KYK kredilerini ödeyemiyorlar. İşi olmayan gençler bu borçları nasıl ödesin? Yandaş şirketlerin vergi borçlarını nasıl bir kalemde sildiyseniz, iş bulamayan üniversite mezunu gençlerimizin öğrenim kredi borçlarını da bir kalemde silebilirdiniz. Bunu neden yapmıyorsunuz? Yapın da bir hayra hizmetiniz olsun.”

CHP Milletvekili Kaya’nın bu önerisi tabii ki önemli ama biz de kendisine soralım. Önceki yıllarda bu borçları yüzde yüze faizle ödeyen mezunların zararını kim karşılayacak. Bunun için de bir önerisi var mı acaba?

GENEL MERKEZ OLAYA EL KOYACAK
İYİ Parti Trabzon’da son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine Genel Merkez’in olaya el koyacağını öğrendik. İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın sözlü atışmaları sonrası olaya İl yönetiminden başka isimler de dahil olunca tartışmalar alevlendi. Bu gelişmelerin ardından Genel Merkez’in konu ile ilgilendiği ve parti içi tartışmaların son bulması adına yakın süreçte bir yol izleyeceği öğrenildi. Bakalım Genel Merkez bu konuda nasıl bir yol izleyecek.

GÖZLER MECLİS’TE
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2021'e önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle başlayacak. Meclis, yeni yılda da toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak yasama çalışmalarını sürdürecek. TBMM Genel Kurulu, 2021'in ilk toplantısını 26 Ocak Salı günü gerçekleştirecek. Meclis'in yeni yıldaki ilk işi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni yasalaştırmak olacak.

Teklifle, Ar-Ge insan kaynağı kapasitesinin artırılması, teknoloji ve yenilikçi şirketlerin ortaya çıkması, üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ile yatırım ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanacak hukuk ve ekonomi reformu üzerindeki çalışmaların tamamlanarak, düzenlemenin Meclis'e sevk edilmesi öngörülüyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği düzenleme konusunda özellikle Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili milletvekillerinin yoğun çalışma yürüttüğü biliniyor. Meclisin, yeni yılda önemli sosyal yaraya da çözüm üretmesi bekleniyor. Bu kapsamda hayvan haklarının korunmasını içeren kanun teklifinin, Meclis gündemine gelmesi planlanıyor.

YASA BOĞDU
Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Dr. Hüseyin İlhan Demirel hayatını kaybetti. Demirel’e Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi