DOĞAL OLARAK MERAK OLUŞTU
Hafta sonunda, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Sezgin Mumcu’nun İl Başkanlığı’nı devraldıktan sonraki ilk toplantı olması açısından önemli bir buluşmaydı. Kim katılım gösterecek, kim ne mesaj verecek diye partide merak hâkimdi. Doğaldı bu, çünkü bir önceki dönem yapılan Danışma Meclisi toplantılarında yaşanan sözlü gerginlikleri herkes biliyordu. Ve yine son olarak Yomra’da yaşanan istifa krizlerinin ardından partinin moral ve motivasyonu nasıl diye de bir merak vardı. Ve bu meraklar salonda giderildi.

HAMAMİZADE’YE GELEN ŞANSLIYDI!
Öncelikle şunu belirtelim ki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı geniş katılımlı bir toplantıyı icra etme noktasında dersine iyi çalışmış. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda salonda oturacak koltuk kalmadı. AK Parti teşkilatçı kimliğini bu toplantıda da bir kez daha gösterdi. Salonda Belediye Başkanları ve Milletvekilleri de katılımcılarla birebir ilgilenmeyi ihmal etmedi. Her ne kadar vekilleri sadece seçim dönemi görüyoruz diye şehirde eleştiri konusu had safhaya çıksa da Hamamizade’ye gelen AK Partililer bu konuda şanslıydı.

SESİ TİTRİYORDU AMA ŞİMDİ SALONU İNLETİYOR
Şunu da gözlemledik ki AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu siyasete iyice ısınmış durumda. Göreve geldiği ilk günlerde eline mikrofonu aldığında sesi titreyen Başkan Mumcu, Danışma Meclisi’nde tüm salonun alkışını alacak bir konuşmaya imza atabildi. Başkan Mumcu, Yomra’da yaşanan istifaların ardından eleştirilerin odağında kalsa da Danışma Meclisi’nde gösterdi ki teşkilatın desteği tamamı ile arkasında.

GÜNDEMİ BAŞKAN ZORLUOĞLU BELİRLEDİ
Tabi ki Danışma Meclisi’nde şehirle ilgili en önemli açıklamayı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı. Yıllardır tartışılan bir konu olan Kahramanmaraş Caddesi’nin araç trafiğine kapatılıp kapatılmaması konusundaki nihai karar açıklandı. Başkan Zorluoğu caddenin araç trafiğine kapatılması yönünde karar aldıklarını müjdeledi. Zaten şehirde bu kararın alınması yönünde olumlu görüşler öndeydi. Başkan Zorluoğlu’nun şehrin sesine kulak verip aldığı bu kararın fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

GÖNÜLLER ALINABİLECEK Mİ?
Başta da dediğimiz gibi vekillerin ne mesaj vereceği de merak konusuydu. Vekiller yapıcı konuşup bundan sonraki seçimlere kadar seferber olunması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönülleri kazanma vurgusu da salonda hakim konulardandı. Bizce de Trabzon’da hem partili hem de partisiz gönlü kırık olan çok isim var. Bu isimlerin gönülleri alınabilecek mi onu da zamana bırakıp, gözlemleyeceğiz.

HAKKIN TESLİMİ
Ve program sonrasında Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü ve önceki dönem İl Başkanı Haydar Revi'ye hizmet ve çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Plaketi bizzat İl Başkanı Sezgin Mumcu takdim etti. Bizce Revi bir plaketten fazlasını hak ediyor. Bu hakkın teslimi önümüzdeki Genel ve Mahalli seçimlerde yerine getirilir mi onu da o vakit göreceğiz.

YAZMASAK OLMAZ!
Toplantıda yanımıza bir vatandaş ilişti ve dedi ki, “Yazın bunu, korkmayın.” “Neyi?” dedik, anlattı: “Burada konuşuyorlar ama bana iş sözü verdiler, beni işe almadılar.” Yazmasak olmazdı, yazdık. Ama şunu da yazalım ki, o vatandaşın aynı Danışma Meclisi’ndeki siyasilerle çekilmiş ve iltifatla paylaşılmış fotoğrafı ile de sosyal medyada karşılaştık. E oldu mu şimdi kardeşim! Siyasilerin arkasından sallıyorsun, sonra yanlarına geçip iltifat diziyorsun. Ne yapalım yaz dedin, biz de yazdık. Merak eden olursa o vatandaşın ismini de yazarız.

Editör: Haber Merkezi