KONSEYE NEVZAT YILMAZ

Ortahisar Kent Konseyi önümüzdeki günlerde seçime gidecek. Başkan Dündar Ayyıldız’ın göreve devam etmeyecek olması ile yeni bir başkan seçilecek. Bu isim için de Trabzon basınına uzun yıllar hizmet vermiş Nevzat Yılmaz’ın adı gündemde. Ortahisar Kent Konseyi’nin kuruluş döneminde de önemli görev üstlenmiş olan Yılmaz, birçok sivil toplum kuruluşundan destek görüyor.

***

ŞOVA NE GEREK VAR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yanına yakın çalışma ekibini de alıp ilçelere ziyaret gerçekleştirerek sıkıntı ve talepleri yerinde dinliyor. Dün de Zorluoğlu aynı şekilde Akçaabat’a çıkarma yaptı. Belediye Başkanı, Kaymakam, muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu. Tam da muhtarları dinlerken Akçaabat Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan sitemini dile getirip cevabını almadan protesto ediyorum diyerek salondan ayrıldı. Başkan Karan’ın kendisine göre belki haklı gerekçeleri olabilir ancak gerçekleştirilen bu eylem protesto değil şovdur. Bunun altını çizmek istedik.

***   

HİÇBİR ENGEL YOK

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu açıklamalarda bulundu. Ayvazoğu, “İnsanız. İnsani değerlerle donatılmışız. Sadece beden, zihin ve fıtratımız birbirinden farklı. Hayattaki duruşumuz, zorluklarla mücadele gücümüz ve olaylar karşısındaki tutumlarımız yaşanmışlıklarımız, bilincimiz ve değer yargılarımız ile şekillenir. Doğarız, yaşarız ve ölürüz. Doğduğumuzda ve öldüğümüzde nasıl eşit şartlara sahip isek aslında yaşarken de bu bakış açısı hayatımızın rotasını belirlemeli. Ama maalesef bazen hayatta bazıları diğerlerinden daha farklı bir şekilde değişim gösteriyor. Bu bakış açısını hayatınızın merkezine oturttuğunuzda o zaman hiçbir engel yok aslında. Yaşayacaksın, paylaşacaksın ve hissedilenleri anlamaya çalışacaksın ki senin sahip olduklarının kime faydası olacaksa ona göre hayatını şekillendiresin.”

 ***

MEZUNLAR ATAMA BEKLİYOR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, İİBF mezunlarının istihdam sorunlarına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Örs, verdiği soru önergesinde,  Türkiye İİBF mezunu işsiz sayısının birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkat çekerek, iktidarın bu acı gerçekle de artık yüzleşmesi gerektiğini ifade etti. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada İİBF mezunlarının seslerine kulak verilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Örs, “İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu genç kardeşlerimiz aldıkları eğitimle hak ettikleri kadrolara yerleşmek istiyorlar, talepleri bu. Bizim, bunların sesine kulak vermemiz gerekir diye düşünüyorum çünkü İİBF mezunları imtiyaz değil adalet istiyorlar, çünkü İİBF mezunları torpil, iltimas değil, atanabilecekleri kadroların ilan edilmesini istiyorlar. Türkiye İİBF mezunu işsiz sayısının birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu, bu acı gerçekle de artık yüzleşmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.” diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması için soru sordu. Örs “Her yıl artan İİBF mezun sayısı karşısında, yetersiz sayıda açılan kadroların ve atama sayılarının arttırılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?” dedi.

***

BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY

Yeşilay'ın il milli eğitim müdürlükleri birlikte ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirdiği “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi, İçişleri Bakanlığının desteğiyle bu yıl 81 ilde hayata geçti. Trabzon’da geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi kapsamında Ortahisar İlçesi Ahmet Saka İlkokulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Projenin önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığının desteğiyle 81 ilde hayata geçireceği ifade edildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, proje hakkında şunları söyledi: “Trabzon Yeşilay Şubemiz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğuyla birlikte Ahmet Saka İlkokulunda ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesini uygulamaktan keyif alıyoruz.  Trabzon Yeşilay Topluluğundan gençlerimizle bağımlılıklarla mücadele kapsamında çocuklarımıza bilinçlendirme, farkındalık oluşturma amaçlı faaliyetimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetimizi ve başarılı bir şekilde yaptık. Burada da başarılı bir farkındalık oluşturacağız. Amacımız öğrencilerimize felaketten önce sloganı ile hareket ederek bağımlılıklardan önce kendilerine ulaşmaktır.”

Editör: Haber Merkezi