TURİZM HAREKETLENECEK
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mustafa Asan, Kovid19 salgınının etkisini kaybetmeye başlamasıyla seyahat kısıtlamalarının sonlandırılıp ulaşım ve turizm hareketliliğinin başladığı bugünlerde Sertifikasyon Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Asan, “Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, dünyada ilk örneklerinden biri olan ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’na çok önem vermekteler. Bakanlığımız, ülkemize yoğun yolcu tedariki yapan tur operatörlerinin tamamını sertifikasyon sistemi hakkında bilgilendirdi. Sertifikasyonda temel kriter sosyal mesafe. İkinci konu hijyen, üçüncü konu personelin eğitimi, dördüncü kural da tüm bunların denetimi.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın web sitesinden belgeyi alan tesisler duyurulacaktır. Güvenli Turizm Sertifika logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak ve müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ilk aşamada Türkiye’ye yoğun turist gönderen 70 ülkeye niyet mektupları gönderdi.

Daha sonra 97’ye çıktı ve bu sayı 170’e tamamlanacak. Kültür ve Turizm Bakanımız, Dış İşleri Bakanlımız ile yabancı ülkelerdeki muhataplarını arayarak bilgilendirme yapmaktalar, Büyükelçilerle görüşmekteler. Bu yoğun çalışma sürecinde, ilimizde Sertifika alana işletme sayımızın fazlalığı, tanıtımda ilimizin elini güçlendirecektir.

Muhtemelen hem iç turizm hem yurt dışından gelen turist trafiğinde turistler, sertifikasyonlu tesislere öncelik verecektir. Bu belgelendirmeye başvurmak isteyen işletmeler, yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşlarına başvuruda bulunabilecekler” dedi.

KÜLLİYE YÜKSELİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapımında öncülük ettiği Trabzon'un Ortahisar ilçesine inşa edilmekte olan Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye, Pazarkapı Mahallesi'nde denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa ediliyor. Yaklaşık 8 bin 900 metrekarelik külliye alanındaki cami, 5 bin 140 metrekare oturum alanına sahip olacak. Caminin, 2 bin 800 metrekare harim alanını değişik çaplardaki kubbeler kaplayacak.

7 bin 700 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Ana kubbesi 42 metre yüksekliğinde ve 22 metre çapında olacak cami, 24 pencereyle aydınlatılacak. Yaklaşık 77 metre yüksekliğinde 4 minaresinde 12 şerefe bulunacak camideki toplam 6 bin 100 metrekare namazgah alanında yaklaşık 7 bin 700 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İŞ İLANI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü alımı yapacak. Kadın ve erkek 60 kişilik ilana çıkan Büyükşehir, 01.01.1980 sonrasında doğmuş olmak şartı ile 'En az lise mezunu olmak, son başvuru tarihi itibari ile askerlikle ilişkisi bulunmamak, 01.01.2019 tarihinden önce ehliyet almış olmak,01.01.2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerde E sınıfı, 01.01.2016 tarihinden sonra alınan ehliyetlerde D sınıfı ehliyete sahip olmak ve başvuru tarihi itibari ile ehliyetin alınma tarihiniden itibaren en az 2 yıl geçmiş olmak , ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilmek ve toplu taşıma şoförü olmasına engel durum bulunmamak, psikoteknik olur belgesine sahip olmak, son 5 yıl içerisinde hız, alkol veya herhangi bir nedenden dolayı ehliyetine el konulmamış olmak, son başvuru tarihi itibari ile en az iki yıldır Trabzon ili sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak' niteliklerini arıyor. İlan bilgileri ve başvuru için: https://basvuru.tulas.com.tr/

UTANÇ DUYDUM!
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gündeme yönelik konuştu. Ayvazoğlu, “MİT tırları davasında devlet sırlarını ifşa faaliyetinden CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile PKK’ya yardım ve yataklık eden HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekillikleri düşürüldü. Dünkü genel kurulda da Anayasa'nın 84.maddesi ve iç tüzük gereğince TBMM Başkanımız tarafından usul yerine getirilerek yargı kararı okundu.

Buraya kadar herşey normal ve olağan akışında. Zira devletinizin sırlarını bile isteye ifşa etmekle verdiğiniz zarar ve yine devletiniz karşısında almış olduğunuz pozisyonunuzun maliyeti sizin hapse girmenizden çok daha büyük ve telafisiz. PKK'ya yardım ve yataklık suçunun da bu millet nazarındaki karşılığı net. Nihai süreçte yargının aldığı kararın ardından görevini yapan yüce mecliste CHP ve HDP vekillerince çıkarılan yaygara ve çalışmaları kilitleme, faşizan bir tutumla sözüm ona tepki verme tamtamlarının birebir şahidi olmaktan utanç duyduğumu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

ZABITADAN SIKI DENETİM
Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alarak binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında vatandaşların ortak kullanım alanlarından olan marketlerde sıkı denetimlerini sürdürüyor 05 Haziran 2020 Cuma 12:51 0 0 Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, İlçe genelindeki tüm bakkal, büfe ve marketlere yönelik denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi