UYARILARA DİKKAT!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, vatandaşları sosyal medya aracılığı ile uyardı. Usta açıklamasında şu görülere yer verdi: “Değerli hakkımız, Covid vakalarımızdaki artış yönündeki hareketlenme nedeniyle maske, mesafe ve temizlik konularında sizleri tekrar uyarmak durumundayım. Öyle anlaşılıyor ki bir kısım vatandaşlarımız şikayetleri olduğu halde topluluk ile temastan kendini sakınmıyor. Lütfen hastanelerde, toplu alanlarda maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya özen gösterelim. Şikayetlerimiz varsa en yakın doktorla iletişime geçelim. Kuralları uygularsak salgınları yeneriz.” İl Müdürü Usta’nın bu uyarılarına dikkat diyoruz.

DESTEK İSTEDİLER

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ile Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkuttlu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'i ziyaret ederek üniversite için destek istedi. Yapılan ziyarette üniversitesinin talepleri, projeleri ve yatırımları değerlendirildi. Toplantıyla ilgili detayları paylaşan Cora, “Hukuk Fakültesi Binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli ve mevcut binalarda yapılan çalışmalar değerlendirildi. Binaların bakım ve onarımı için ödenek talebinde bulunuldu. En kısa sürede ödenek gönderileceği ifade edildi. Değerli başkanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. Ayrıca Cora ve Ayvazoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanlıkları görevlerinde bulunan Trabzonlu iki bürokrat, Zekeriya Taşan ve İlhan Bal’ı ziyaret etti. Cora ve Ayvazoğlu, hayırlı olsun dileklerini iletirken, Trabzon'da yapımına başlanacak okullar ve yeni derslikle ilgili destek istedi. Bu ziyaretlerin Trabzon’a katkı sunmasını diliyoruz.



MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE HAZIRIZ

UCİM, Trabzon Barosu’na ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. UCİM Trabzon il Sorumlusu, Hukuk Koordinatörü ve Trabzon Barosu Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Selahattin Onay ve UCİM Trabzon Hukuk Koordinatörü Av. Yasemin Ertem  katılım sağladı. Trabzon Barosu’na gerçekleştirilen ikinci ziyaret olmasından dolayı UCİM faaliyetlerinden haberdar olan ve derneğin vizyon ve misyonunu  tanıyan ve destekleyen Baro Başkanı Duygu Aydın'a Trabzon ilinde planlanan etkinliklerden bahsedilerek yapılabilecek ortak işbirlikleri üzerinde konuşuldu. UCİM ihmal ve istismarı önleme, ileride düzenlenilecek eğitim faaliyetleri, yapılan projeler ve bu alandaki davalara katılım ve takip süreçleri hakkında istişarede bulunuldu. Baro Başkanı Aydın, çocuk ihmal ve istismarı konusunda mevzuat çerçevesinde mümkün olan tüm desteği vermeye hazır olduklarını iletti.

Editör: Haber Merkezi