CHP “İFTİRA” DEDİ!
Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun röportajının ardından iktidar ile muhalefet arasındaki sözlü atışmalar devam ediyor. Son olarak CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle: “AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya cevabımdır. Sayın Mumcu belli ki yalan tarihi güzel özümsemiş. Sahte ve dayanaksız iftiralarını sürdürmektedir.

CHP cami kapattı iftiralarını kutsal emanetlerin korunması amacıyla yapıldığını bilmediği gibi, kutsal kitabımızı yasaklattı iftiralarının ise cumhuriyet öncesi başlatılan kitap toplatılmanın cumhuriyet döneminde sonlanması olduğunu bilemeyecek kadar tarih cahilidir. Darbelerden ve darbecilerden en çok çeken Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Darbecilerin yol arkadaşları ise ne istediyseler verenlerdir. Siyasal sıkışmışlıklarını CHP’ye saldırarak değil, sorunları çözerek aşabileceklerini kendilerine bir kez daha hatırlatmak isterim.” Bakalım iktidar kanadından yeni bir açıklama gelir mi?

BAŞKAN BAHÇEYE GİRDİ
Fındık sezonunun başlaması ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi bahçede fındık toplamaya koyuldu. Bahçeye giren bir isim de Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar oldu. Bekar bu durumu bakın nasıl paylaştı: “Haydi Bismillah, hasat başladı. Tüm fındık üreticilerimize hayırlı ve bol bereketli olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da 30 TL bir fiyat açıklamasını bekliyoruz.” Fındık bahçesinde olan herkese kolaylıklar ve bol kazanç diliyoruz.

AKARLAR SÜSLÜK MÜ?
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt altyapı çalışmaları ile ilgili eleştirilerde bulundu. Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini savunarak, “Taşların renksiz ve ruhsuz olması, çatlayıp kırılması kafaları karıştırmışken, önceki gün yağan yağmur göstermiştir ki, Uzun Sokak’ın akarları da yetersizdir. Trabzon gibi yağmuru bol bir şehirde, en işlek sokağa 6-7 santimetre eninde küçücük akarlar/ızgaralar koyup, bu ızgaralardan yağmur suyunun sağlıklı bir şekilde akıp gideceğini düşünenler hangi kafayla bu imalatı yapmış bilmiyoruz ama bildiğimiz yapılan imalatın akıl ve mantık dışı olduğudur.

Birkaç kova suyu bile ancak ağır ağır alabilecek büyüklükteki akarlar/ızgaralar, yağan yağmurda yetersiz kalacaktır. Eğer yağmur suları sağlıklı şekilde uzaklaştırılamazsa, önceki gün yağan yağmurda olduğu gibi yayalar ve sokak esnafı sıkıntı yaşar, biraz daha fazla yağacak yağmurda ise yayalar su içinde yürür, sokak esnafının dükkânlarını da su basar. Bizden uyarması.” ifadelerini kullandı. Söğüt, bu ifadeleri kullanırken açıklamalarının başlığına da, “Uzun Sokak’ın süslük akarları!” yazdı. Bu akarlar gerçekten süslük mü onu da zaman gösterecek.

DEĞİRMENDERE KAN AĞLIYOR
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi’ndeki dere, kirliliğiyle gündemden düşmezken bu sefer de önceki gün aniden bastıran şiddetli yağışın ardından siyah renge büründü. Çimento fabrikasının atıl kalan arazisinde depolanan kömürlerin neden olduğu iddia edilen bu görüntüden şikayetçi olan vatandaşlar göz göre göre çevre kirliliğine neden olan ve insan sağlığını riske atan bu duruma bir an önce yetkililer tarafından el atılması gerektiğini belirttiler. Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuya bir an önce çözüm bulmak yakışır.

Editör: Haber Merkezi