CANSİPERANE GÖREV
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ustaoğlu şunları söyledi: “Ülkemiz genelinde ve ilimizde, huzur ortamının sağlanması adına, mesai gözetmeksizin, fedakârca ve cansiperane şekilde önemli görevler ifa eden Türk Polis Teşkilatımız, 175. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyor.

Devletimizin gücünü suçlulara gösterirken kararlı, şefkat elini mazlumlara uzatırken ise, her daim müşfik duruş sergileyen polisimiz, köklü tarihinden ve aziz milletimizden aldığı destekle, nitelik ve nicelik olarak kalitesi günden güne artan personeli, çağın gereklerine uygun araç, gereç ve teçhizatıyla, dünyanın sayılı kolluk teşkilatlarından biri haline gelmiştir.

Gerek sınırlarımız içerisinde gerekse sınır ötesinde başta hain terör örgütleri olmak üzere, organize suç oluşumlarına, kaçakçılara ve diğer suç unsurlarına karşı kararlı ve amansız bir mücadele yürüten kahraman polislerimiz, ülkemizi etkisine alan koronavirüs salgını nedeniyle zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde de üzerlerine düşen görevleri layığıyla yerine getirmektedir. Allah, tüm polislerimize hayırlı görevler nasip etsin, her birini muhafaza buyursun.”

FEDAKARCA HİZMET
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü nedeniyle emniyet mensuplarının haftasını kutladı. Alper, “Mensup olmaktan onur duyduğum milletimizin ve Trabzon’umuzun gurur kaynağı olan polis teşkilatımız kurulduğu günden bu yana kendisini geliştiren, sahip olduğu eğitimli, deneyimli personeliyle milletimize hizmet etmeye devam etmektedir.

Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden anayasaya sadakatle görev yapan 175 yıllık bilgi ve birikimiyle üstlendiği görevlerde büyük başarılara imza atan devletin bekası, milletimizin huzuru, güvenliği toplumun birlik beraberliği için mesai kavramı gözetmeksizin fedakarca hizmet eden kahraman teşkilat mensuplarımızın 10 Nisan Polis gününü kutluyorum.

Görevi başında şehit olan personellerimize, vatandaşlarımıza, kamu görevlilerine bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize şükranlarım sunuyorum” dedi. Biz de emniyet teşkilatını bu özel gün münasebeti ile kutluyoruz.

BU KONUYA EĞİLELİM
Korona virüs salgını ile mücadelede sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri özverili bir çalışma yapıyor. Hepsini gönülden kutluyoruz. Ancak şöyle de bir aksaklık yok değil. Bir sıkıntı halinde aranılan 112, 199 ve 155 çağrı merkezlerinin yönlendirmeleri ve bilgilendirmeleri bir biri ile zaman zaman örtüşmüyor. Bu konuda birçok telefon ve uyarı aldık. Yetkililerden, çağrı merkezinde çalışanlara biraz daha eğitici bilgi vermelerini ve hatlar arasında karmaşa olmaması için bu konuya eğilmelerini istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR PAYLAŞTI HERKES BEĞENDİ
Çoğunlukla yemeklerin veya şehirlerin “büyüktür” kıyasının yapıldığı akıma Trabzon Büyükşehir Belediyesi farklı bir bakış açısı getirdi. Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile son aylarda tüm dünyanın başına bela olan korona virüsü kıyasladı.

Türkiye'de yaptığı çalışmalarla virüsün ülkeye girişini geciktiren ve aldığı tedbirle herkeste güven duygusu oluşturan Sağlık Bakanı Koca’nın, korona virüsten büyük olduğuna işaret edilen paylaşımı  binlerce vatandaşın yanı sıra ünlü gazeteciler Ahmet Hakan, Ersoy Dede, Zafer Şahin, Hikmet Genç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı İsmail Cesur da kendi kişisel sayfalarında paylaştı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Aksini iddia eden etmesin” şeklinde esprili bir dille yaptığı paylaşıma gelen yorumlardan birçoğu “İşte o kadar!” oldu.

DESTEK MESAJI
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hemşerilerine seslendi. Cora’nın mesajı şöyle: “Kıymetli Hemşerim. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte, devletimiz ve tüm kurumları ile tam bir seferberlik halindeyiz. Şartlar ne olursa olsun sizleri hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız da. Bugünler de sizlerle bir araya gelip hasbihal olamasak da aklımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir.

TBMM'de milletvekili arkadaşlarımızla birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu zor günlerin üstesinden birlikte geleceğiz, bizi bekleyen güzel yarınlara birlikte koşacağız. Bir sıkıntı, bir ihtiyacınız olursa bize her zaman ulaşabilirsiniz. Sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için evde kalın. Selamlarımla.”

TRABZON’DA BİR İLK
Lukoil Gürdoğan Akaryakıt, Trabzonluya korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde farklı bir hizmet sundu. Lukoil Gürdoğan Akaryakıt’tan yapılan açıklamada, “Saygıdeğer Trabzon halkı, geçirdiğimiz bu sıkıntılı günlerde hijyenin önemli olduğunu düşünerek bir ilke daha imza attık. Araç içi dezenfektan otomatı Trabzon halkının hizmetine sunulmuştur” denildi. Otomat bu ihtiyaca katkı sunacaktır.

Editör: Haber Merkezi